Libya'nın güneyinde "federal bölge"   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 09-27-2013 (15:26)   Son Mesaj: 09-27-2013 (15:26)    Cevap: 0    Gösterim: 773  

    09-27-2013

    Libya'nın güneyinde "federal bölge"

    Libya'nın güneyinde
    Libya'nın güneyinde "federal bölge"

    Libya'nın güneyindeki Fezzan bölgesinde bulunan kabileler, Fezzan'ı "Birleşik Federal Bölge" ilan etti.

    Libya'nın güneyindeki Fezzan bölgesinde bulunan kabileler, Fezzan'ı "Birleşik Federal Bölge" ilan etti. Ülkenin güneybatısındaki Obari beldesinde kabile liderlerini bir araya getiren forumun kapanışında yapılan yazılı bildirgede, Fezzan'ın "federal bölge" ilan edilmesinin, Ulusal Genel Kongre'nin (geçici meclis) performansının zayıf olması ve hükümetin, başta Fezzan olmak üzere Libya halkının taleplerini yerine getirmemesinden kaynaklandığı belirtildi.

    Bildirgede, dün ilan edilen "Yüksek Sosyal Konsey'in" bölgede, ordu, polis ve yargıyı etkinleştirmek, sınır, petrol ve gaz kuyuları ile su kaynaklarını korumakla yükümlü olacak bir askeri yönetici seçeceği kaydedildi.

    Kapanış bildirgesinde, "Libyalılar arasında hukuk ve yükümlülükte ayrımcılık kararları" diye nitelendirilen kararların tanınmadığı belirtildi.

    Fezzan'daki Kabileler, Aşiretler ve Toplumsal Varlıklar Forumu Hazırlık Komisyonu Başkanı Ahmed İbrahim de "Biz Fezzan'da ve gerçekte hükümetin yok olduğunu görüyoruz. Eğer var olsaydı federal seçeneğini sunmazdık" dedi.

    Kaynak: AA





    Libya'nın güneyinde "federal bölge" Yorumları