'Dinsiz bir anayasa hazırlıyorlar'   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 09-26-2013 (14:26)   Son Mesaj: 09-26-2013 (14:26)    Cevap: 0    Gösterim: 823  

    09-26-2013

    'Dinsiz bir anayasa hazırlıyorlar'

    'Dinsiz bir anayasa hazırlıyorlar'
    'Dinsiz bir anayasa hazırlıyorlar'

    Mısır'daki El-Cemaatu'l İslamiyye ile siyasi kanadı İnşa ve Kalkınma Partisi, Anayasa Hazırlık Komitesi'nin, "Dini esaslar üzerine siyasi parti kurulmasını" engelleme çalışmaları içinde olduğunu öne sürdü.

    Mısır'daki El-Cemaatu'l İslamiyye ile siyasi kanadı İnşa ve Kalkınma Partisi, Anayasa Hazırlık Komitesi'nin, "Dini esaslar üzerine siyasi parti kurulmasını" engelleme çalışmaları içinde olduğunu öne sürdü. El-Cemaatu'l İslamiyye tarafından yapılan yazılı açıklamada, "2012 Anayasası'nı düzenlemekle görevli komite, 54.maddeyi iptal ederek ederek dini esaslar üzerine siyasi parti kurulmasının önünü kapatmak istiyor. Böylelikle, demokratik değerleri hiçe sayarak, laik ve siyasi rakipleri dışlayıcı otoriter bir yönelimde olduğunu ortaya koyuyor. Darbeden sonra göreve gelen yönetimlere de kendi istemediği partileri kapatma hakkını veriyor" ifadeleri kullanıldı.

    Açıklamada, 2012 Anayasasının daha özgürlükçü bir yapıya sahip olduğu vurgulanarak, "Askıya alınan anayasada, laik ve sosyalist partilerin kurulması konusunda herhangi sorun çıkarılmamış, yalnızca 6'ncı maddede belirtildiği şekliyle din, dil, ırk ayrımı yaparak bölücülüğü körükleyen partilerin kurulmasına izin verilmemişti" denildi.

    Mısır'da 50 üyeli Anayasa Hazırlık Komitesi, din ve siyasetin birbirine karıştırıldığını savunarak, ilgili maddeler üzerinde görüşmelere başlamıştı.

    Kaynak: AA





    'Dinsiz bir anayasa hazırlıyorlar' Yorumları