Toprağın altından 50 tonluk motorin deposu çıktı   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 09-24-2013 (16:28)   Son Mesaj: 09-24-2013 (16:28)    Cevap: 0    Gösterim: 686  

    09-24-2013

    Toprağın altından 50 tonluk motorin deposu çıktı

    Toprağın altından 50 tonluk motorin deposu çıktı
    Toprağın altından 50 tonluk motorin deposu çıktı

    Priştine'deki Aya Tereza Meydanı yanındaki caddede, belediyenin çöp konteynerlerini yerin altına gömmek için yaptığı kazıda 50 ton litrelik motorin deposu ortaya çıktı.

    Priştine'deki Aya Tereza Meydanı yanındaki caddede, belediyenin çöp konteynerlerini yerin altına gömmek için yaptığı kazıda 50 ton litrelik motorin deposu ortaya çıktı. Kazının hemen yanındaki 6-7 katlı binalarda yaşayanlar korkuya kapıldı. Sabah saatlerinde bu durumun ortaya çıkması ardından, itfaiye araçları ve polis harekete geçti. Kazı bölgesinin etrafına güvenlik çemberi çekildi. İtfaiye çalışanları binaların altından fışkıran motorini borularla araçlara yüklemeye başladı. Kazıdan çıkan kötü koku 3 kilometrelik bir alanı kapladı. Olay yerine gelen müfettişler, motorin deposunun 50-60 yıl önce inşa edilmiş olabileceğini söyledi.

    Temizleme çalışmaları sırasında şu ana kadar 50 ton mazot toplanmasına rağmen, binaların altında betondan inşa edilen bir tünelde motorinin hala akmaya devam ettiği belirtildi. Bu yeraltı motorin deposunun nereye kadar yayıldığını anlamak amacıyla, Priştine Belediyesi KFOR uzmanlarından yardım istedi.

    Kazıdan çıkan motorinin analizi yapıldıktan sonra, yanma gücünü kaybettiği açıklandı. Uzmanlar motorinin yanma gücünü kaybetmemesi halinde kazı sırasında küçük bir kıvılcımın bile Priştine kent merkezinde bir facia olmasına neden olabileceği ifade edildi.

    Kaynak: DHA





    Toprağın altından 50 tonluk motorin deposu çıktı Yorumları