Almanya'da '3 Din İlkokulu' eğitime başladı   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 09-22-2013 (16:28)   Son Mesaj: 09-22-2013 (16:28)    Cevap: 0    Gösterim: 638  

    09-22-2013

    Almanya'da '3 Din İlkokulu' eğitime başladı

    Almanya'da '3 Din İlkokulu' eğitime başladı
    Almanya'da '3 Din İlkokulu' eğitime başladı

    Müslüman, Yahudi ve Hıristiyan öğrenci ve öğretmenlerden oluşan, Almanya'da bu konseptle bir araya getirilebilmiş tek okul olma özelliği taşıyan 3 Din İlkokulu, 2013-2014 eğitim-öğretim yılına başladı. Okulda her üç dinden toplam 22 öğrenciye eğitim verilecek.

    Müslüman, Yahudi ve Hıristiyan öğrenci ve öğretmenlerden oluşan, Almanya'da bu konseptle bir araya getirilebilmiş tek okul olma özelliği taşıyan 3 Din İlkokulu, 2013-2014 eğitim-öğretim yılına başladı. Okulda her üç dinden toplam 22 öğrenciye eğitim verilecek. ?Günlük yaşam tarzımızdaki dini değerlerimizin okulda da bize rehberlik yapacağına inanıyoruz.? diyen Okul Müdiresi Birgit Jöring'in açılış konuşmasını yaptığı törene her üç dinden veliler de büyük ilgi gösterdi. Törende çocuklar tarafından oluşturulan koro şarkılar söyledi.

    DİTİB Osnabrück din görevlisi Hasan Ağırbaş dahil üç dinin görevlileri birer konuşma yaparak, kendi kutsal kitaplarından ayetler okudu ve dualar ettiler. Okulun birinci sınıflarına başlayan çocukların heyecanlarının giderilmesi için üst sınıf öğrencileri tarafından bir tiyatro gösterisi yapıldı.

    Bu yıl iki şube birinci sınıfla eğitim öğretime başlayan Üç Din İlkokulu ( Drei-Religionen-Grundschule), şu ana kadar Almanya'da bu konseptle bir araya getirilebilmiş tek okul olma özelliğini koruyor. Yahudi cemaati, DİTİB, Niedersachsen Şura ve Hıristiyan Kiliseleri Çalışma Grubu'nun desteğiyle Osnabrück Piskoposluğu Okul Vakfı tarafından gerçekleştirilen Üç Din İlkokulu Osnabrück Johannis Okulu'nun bünyesinde bulunuyor.

    Kaynak: CİHAN





    Almanya'da '3 Din İlkokulu' eğitime başladı Yorumları