Cami mülkü bar işletmesine verildi!   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 09-21-2013 (16:28)   Son Mesaj: 09-21-2013 (16:28)    Cevap: 0    Gösterim: 574  

    09-21-2013

    Cami mülkü bar işletmesine verildi!

    Cami mülkü bar işletmesine verildi!
    Cami mülkü bar işletmesine verildi!

    Cami mülkü bar işletmesine verildi, cemaat müzik sesinden namaz kılamıyor.

    Cami mülkü bar işletmesine verildi, cemaat müzik sesinden namaz kılamıyor. VİDEO İÇİN TIKLAYIN KKTC'de camiye ait olan bir mülkün Vakıflar İdaresi tarafından bar işletmesine kiraya verilmesi duyanları hayrete düşürdü. Bar olarak kullanılan mekandan çıkan yüksek müzik sesleri, iki metre yakınında bulunan camiye gelen cemaat için işkence haline geldi. Konu ile ilgili olarak Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) açıklama yapan KKTC Dinişleri Başkanlığı Girne Bölge Sorumlusu Fuat Tosun, "Ben ya da herhangi bir vatandaş namaz kılarken sağ ve sol tarafından müzik sesleri gelirse nasıl rahat ve huzurlu namaz kılacak. Vakıflara ait olan yerler kiralanırken o dükkân ne ile meşgul olacak, ne ile uğraşacak diye bilmesi ve ona göre kiraya verilmesi gerekir."dedi.

    Kıbrıs'ta son Osmanlı Şehitliği'nin Vakıflar İdaresi'nce Girne Belediyesi'ne park olarak kiralanmasından sonra yine Vakıflara ait olan cami mülkünün, bar işletmesi olarak kiraya verilmesi şaşkınlık yarattı. Girne'de bulunan Cafer Paşa Camii'nin hemen bitişindeki bar, camiye gelen cemaate illallah dedirtiyor.

    Bardan gelen yüksek sesli müzik nedeniyle namaz kılamayan cemaat, defalarca işletme sahiplerini uyardıklarını ancak sıkıntının bir türlü çözülemediğini kaydetti. Ezan okunurken bile müziğin son ses açık olduğunu aktaran cami cemaati, yetkililerden bir an önce konuya çözüm bulmalarını talep etti.

    Tosun, Vakıflar İdaresi'nin mülkleri kiraya verirken daha hassas olması gerektiğini söyledi. "Konum itibariyle bu caminin her tarafı dükkanlarla doludur."diyen Tosun, " Turistik yer olması sebebiyle bu dükkanların tümü olmasa bile çoğu dükkanlar Vakıflar İdaresi'ne aittir. Vakıflar değerlendirmek açısından bir kiralama yöntemi bulmuştur. Ancak şuna dikkat edilmesi lazımdır. Biz bu binaları kiralarken caminin burada olduğunu hiç unutmayacağız. Bunu unutur ve o şekilde kiralarsak, sadece kiralama maksadıyla değerlendirirsek yanlış yapmış oluruz."şeklinde konuştu.

    Sonuç itibariyle camiye gelen insanların huzur içinde ibadetlerini yapması gerektiğini dile getiren Tosun, namaz kılındığı zaman aklı çelen herhangi bir şeyin olması durumunda namazın eksik ve noksan olacağını ifade etti. Namaz kılan kişinin farklı düşüncelere kapılmaması gerektiğini aktaran Tosun, şunları söyledi: " Düşünebiliyor musunuz ki namaz kılarken ben ya da herhangi bir vatandaş sağ ve sol tarafından müzik sesleri gelirse nasıl rahat ve huzurlu namaz kılacak. Ve namazınızın nasıl kabul olduğunu hissedeceksiniz. Demek ki burada dikkat edilmesi gereken Vakıflara ait olan yerler kiralanırken o dükkan ne ile meşgul olacak ne ile uğraşacak diye onu bilmek ve ona göre kiraya vermek gerekir."

    Camiye neredeyse bitişik olan bu mülkün bar işletmesi yerine bir çay bahçesi işletmesine verilebileceğini vurgulayan Fuat Tosun, " Bence ona göre kiralansa daha iyi hizmet verebilir diye düşünüyorum. "dedi.

    CAMİYE AİT OTOPARK DA KİRAYA VERİLMİŞ

    Girne'de bulunan bu caminin otoparkının başka bir işletmeye para karşılığında kiralandığını da aktaran Tosun, "Burası tenha bir cami değil çok kalabalık bir cemaati olan bir camidir. Şehir içerisinde olması sebebiyle cemaatin çoğu sıkıntı yaşıyor. En büyük sıkıntı bana göre park problemidir. "diye konuştu. Orasının da Vakıflar İdaresi'nce para kiraya verildiğinin altını çizen Fuat Tosun son olarak şunları söyledi: "Orası benim bildiğim kadarıyla Vakıflar İdaresi'ne ait bir yerdir. Belediye spor kulüplerinde bir tanesine kiraladı. O şekilde hizmet ediyor. Dolayısıyla bu cami cemaatinin aracının nereye park edileceğinin düşünülmesi lazımdır. Camiye gelen insanlara gidinde ücretli park alanı yerine ücretsiz bir park alanı olarak cami cemaatine bunu kullandırmak daha isabetli olur diye düşünüyorum. "

    Kaynak: CİHAN





    Cami mülkü bar işletmesine verildi! Yorumları