McCain, Pravda'dan Putin'e cevap verdi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-19-2013 (16:29)   Son Mesaj: 09-19-2013 (16:29)    Cevap: 0    Gösterim: 573  

    09-19-2013

    McCain, Pravda'dan Putin'e cevap verdi

    McCain, Pravda'dan Putin'e cevap verdi
    McCain, Pravda'dan Putin'e cevap verdi

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in The New York Times'da yayınlanan makalesine Amerikali senatör John McCain Pravda.ru'dan cevap verdi.

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in The New York Times'da yayınlanan makalesine Amerikali senatör John McCain Pravda.ru'dan cevap verdi. ?Rusya, Putin'den daha iyisine layık? başlığı ile kaleme alınan makalede McCain, kendisinin iddia edildiği gibi Rusya karşıtı olmadığını savundu.

    Rusya halkına seslenen McCain, kendi geleceğini belirleme hakkına saygı duyduğunu, Rusya hükümetinin dikte ettiğinden çok kendi iradesi ile yaşamayı hak ettiğini ifade etti.

    Azınlık bir grup yerine tüm Rusya vatandaşlarının yararına olacak ekonomik gelişimi hak ettiğine inandığını savunan Amerikalı senatör, Rusya'nın hukukun üstünlüğüne inanan adil bir yönetimle yönetilmesi gerektiğini, Rusya halkının Amerikalılardan daha az yaşam hakkı, özgürlük ve mutluluğa layık olmadığını savundu.

    Putin yönetiminin Rus halkının oylarını çaldığını, medyayı kontrol ettiğini, kendi iradesi ile yönetilme haklarını savunan örgütleri de tehdit ettiğini iddia eden McCain'e göre, yönetim gücünü sürdürebilmek için ekonomi ve yargıda yolsuzluklara göz yumuyor ve yolsuzlukları ortaya çıkaracak gazetecilere suikast düzenleyebiliyor.

    Rusya Devlet Başkanı Putin'in basın danışmanı Dmitri Peskov, Amerikalı Cumhuriyetçi senatör McCain'in makalesini okumadığını, okuyup inceleyeceğini, ancak Putin'in kendisi ile tartışmaya girmesinin mümkün olmadığını söyledi. McCain'in Putin hayranı olmadığını herkesin bildiğini ifade eden Peskov, ?Rusya halkı bu konuda seçimlerde gerekli cevabı veriyor.? dedi.

    Kaynak: CİHAN





    McCain, Pravda'dan Putin'e cevap verdi Yorumları