Neonazi örgütü üyesi Yunan genci öldürdü   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 09-18-2013 (16:27)   Son Mesaj: 09-18-2013 (16:27)    Cevap: 0    Gösterim: 564  

    09-18-2013

    Neonazi örgütü üyesi Yunan genci öldürdü

    Neonazi örgütü üyesi Yunan genci öldürdü
    Neonazi örgütü üyesi Yunan genci öldürdü

    Yunanistan'da Neonazi Altın Şafak (Hrisi Avgi) örgütüne üye bir kişi, başka bir Yunan vatandaşını bıçaklayarak öldürdü.

    Yunanistan'da Neonazi Altın Şafak (Hrisi Avgi) örgütüne üye bir kişi, başka bir Yunan vatandaşını bıçaklayarak öldürdü. Yaklaşık 4 yıldır göçmen ve yabancılara yönelik şiddet eylemleri, yaralama ve ölüme sebebiyet veren saldırılarla gündemi meşgul eden faşist Altın Şafak örgütü üyesi bir kişinin dün geceyarısı masum bir Yunan gencini öldürmesi, ülkeyi ayağa kaldırdı.

    Gelişme üzerine Yunan polisi, Altın Şafak'ın Atina'daki 4 bürosuna baskın yaptı. Polisin aramaları devam ediyor. Masum Yunan vatandaşının cinayete kurban gitmesi, yüzlerce yaralama ve 5'i aşkın göçmeni öldürmekle suçlanan örgüte karşı yeterli tedbir almamakla suçlanan hükümeti zor durumda bıraktı.

    Yunanistan'da ekonomik krizle birlikte ciddi bir çıkış yakalayan ve son yapılan seçimlerde yüzde 7'lik oy oranı ile 18 milletvekili çıkaran ırkçı Altın Şafak örgütü üyesi 45 yaşındaki bir şahıs, dün gece yarısı Atina'nın Keratsini semtinde 35 yaşındaki bir Yunan vatandaşının bıçakla darbeleriyle ölümüne sebep oldu. Ülke gündeminin ilk sırasına yükselen olay üzerine bütün siyasi partiler, masum vatandaşın cinayete kurban gitmesini kınadı.

    Polis tarafından tutuklanan zanlı, Altın Şafak örgütü üyesi olduğunu ve cinayeti işlediğini itiraf etti. Zanlının bugün Pire Savcılığı tarafından sorgulanması bekleniyor.

    Öte yandan Yunanistan Kamu Düzeni ve Vatandaşı Koruma Bakanı Nikos Dendias, bir basın toplantısı düzenleyerek Altın Şafak'a yönelik sert eleştirilerde bulundu ve yeni kanuni düzenlemenin parlamentoya geleceğini vurguladı. Dendias, yarın başlayacak resmi İtalya ziyaretini de iptal ettiğini duyurdu.

    Kaynak: CİHAN





    Neonazi örgütü üyesi Yunan genci öldürdü Yorumları