S.Arabistan bu alanda dünya 4.sü   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-16-2013 (16:29)   Son Mesaj: 09-16-2013 (16:29)    Cevap: 0    Gösterim: 561  

    09-16-2013

    S.Arabistan bu alanda dünya 4.sü

    S.Arabistan bu alanda dünya 4.sü
    S.Arabistan bu alanda dünya 4.sü

    Suudi Arabistan, Birleşmiş Milletler'in (BM), ülkelerin nüfus dağılımını konu alan çalışmasıyla ilgili yayımladığı rapora göre ABD, Rusya ve Almanya'nın ardından, dünyanın en fazla yabancı işçi bulunduran ülkeleri arasında 4. sırada yer alıyor.

    Suudi Arabistan, Birleşmiş Milletler'in (BM), ülkelerin nüfus dağılımını konu alan çalışmasıyla ilgili yayımladığı rapora göre ABD, Rusya ve Almanya'nın ardından, dünyanın en fazla yabancı işçi bulunduran ülkeleri arasında 4. sırada yer alıyor. Yabancı işçilere ilişkin istatistiki bilgi verilen raporda, ABD'de 45.8 milyon, Rusya'da 11 milyon, Almanya'da 9.8 milyon ve Suudi Arabistan'da 9.1 milyon yabancı işçi çalıştığı belirtildi.

    Suudi Arabistan'ın ardından Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) 7.8 milyon yabancı işçi bulunduğu ifade edilen raporda, Asya ülkelerinin 2000 yılından bu yana en çok yabancı işçiye ihtiyaç duyan bölgeler arasında yer aldığına dikkati çekilerek, son 13 yılda bu rakamın 20 milyona ulaştığı vurgulandı.

    Rapor'da ayrıca, Malezya, Singapur ve Tayland gibi ülkelerin petrol üretmelerinin yanı sıra gelişen ekonomileri için de yabancı işçiye ihtiyaç duyduğu kaydedildi.

    Suudi Arabistan'da yabancı işçiler, ağırlıklı olarak hizmet sektörü, inşaat ve temizlik gibi alanlarda çalışıyor.

    Kaynak: AA





    S.Arabistan bu alanda dünya 4.sü Yorumları