3 ülke Beşar Esed'e övgü yağdırdı   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 09-14-2013 (17:31)   Son Mesaj: 09-14-2013 (17:31)    Cevap: 0    Gösterim: 549  

    09-14-2013

    3 ülke Beşar Esed'e övgü yağdırdı

    3 ülke Beşar Esed'e övgü yağdırdı
    3 ülke Beşar Esed'e övgü yağdırdı

    Şanghay İşbirliği Örgütü'ne (ŞİÖ) üye ülkelerin devlet başkanlar, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te bir araya geldi. Toplantıda Esed'e övgüler vardı. Şangay Örgütü, Erdoğan'ın AB'ye alternatif olarak 'Bizi aranıza alın' dediği bir oluşum.

    Şanghay İşbirliği Örgütü'ne (ŞİÖ) üye ülkelerin devlet başkanlar, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te bir araya geldi. Toplantıda Esed'e övgüler vardı. Şangay Örgütü, Erdoğan'ın AB'ye alternatif olarak 'Bizi aranıza alın' dediği bir oluşum. Rusya, Çin ve İran, Esad'ın Kimyasal Silahlar Sözleşmesi'ne katıldığına ilişkin belgeleri BM'ye göndermesinden övgüyle bahsetti.

    Şanghay İşbirliği Örgütü'ne (ŞİÖ) üye ülkelerin devlet başkanlar, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te bir araya geldi. Bişkek'teki zirvenin gündeminde de ABD'nin Suriye'ye olası askeri müdahalesi var. Rusya, Çin ve İran, Suriye'nin kimyasal silahlarını uluslararası denetime açma kararını memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı. Bişkek'teki Şanhghay İşbirliği Örgütü zirvesinde açıklama yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin,"Bu adım Şam yönetiminin krizin çözümünü istediğinin ciddi bir kanıtıdır" dedi.

    BM'nin izni olmadan Suriye'ye dış müdahalenin kabul edilemez olduğunu ifade eden Rusya Devlet Başkanı Putin, Suriye meselesinde diplomatik adımlar sayesinde tansiyonun düşürüldüğünü vurguladı. Kırgızistan'daki toplantıya gözlemci ülke olarak katılan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de, Suriye'nin Kimyasal Silahlar Sözleşmesi'ne katılma kararından övgüyle bahsetti. Rusya'nın Suriye'nin kimyasal silahlarını uluslararası denetime açma planını desteklediklerini belirten İran Cumhurbaşkanı Ruhani, "Bu alanda gösterilen bütün çabaları destekliyoruz" dedi.

    Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da, Suriye'nin Kimyasal Silahlar Sözleşmesi'ne katılma kararından memnuniyet duyulduğu belirtildi. BM'den yapılan açıklamada, Suriye'den Kimyasal Silahlar Sözleşmesi'ne katılmak istediğine dair bir mektup aldıklarını açıklamıştı. Suriye, 1997 tarihli Uluslararası Kimyasal Silahlar Sözleşmesi'ne imza atmayan 7 ülke arasında bulunuyordu. İsrail, Mısır ve Kuzey Kore de söz konusu sözleşmeye imza atmamışlardı.





    3 ülke Beşar Esed'e övgü yağdırdı Yorumları