ÖSO'dan ABD ve Rusya'ya cevap   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 09-14-2013 (17:27)   Son Mesaj: 09-14-2013 (17:27)    Cevap: 0    Gösterim: 594  

    09-14-2013

    ÖSO'dan ABD ve Rusya'ya cevap

    ÖSO'dan ABD ve Rusya'ya cevap
    ÖSO'dan ABD ve Rusya'ya cevap

    Özgür Suriye Ordusu Genelkurmay Başkanı Selim İdris, ABD ve Rusya'nın Esed yönetiminin kimyasal silahlarını imha etme yönündeki anlaşmasını tanımadıklarını bildirdi.

    Özgür Suriye Ordusu Genelkurmay Başkanı Selim İdris, ABD ve Rusya'nın Esed yönetiminin kimyasal silahlarını imha etme yönündeki anlaşmasını tanımadıklarını bildirdi. Selim İdris, sadece kimyasal silahların imhasının ele alındığı bu girişimi kabul etmediklerini söyledi.

    ÖSO Genelkurmay Başakanı İdris, "Biz Esed yönetimini elimizdeki imkanlar çerçevesinde düşürmek için savaşmaya devam edeceğiz. Suriye'de 2 yıldan fazla süredir sivil halk katlediliyor. Herkes izliyor. Fakat bir şey yapmıyor. Sanki Suriyelilerin kanı kimyasal silahların imhası için bir köprü olarak kullanılıyor. " diye konuştu.

    "ABD'li dostlarımızdan Rusya'nın bu girişimine kanmamalarını istiyoruz" diyen İdris," Biz ne Rusya'ya ne de Esed'e güvenmiyoruz. ABD'li dostlarımıza bu girişime kanmamalarını istiyoruz. Suriye'deki insani durum çok zor şartlarda . Şu anda uluslar arası kamuoyunun tek sorunu kimyasal silahladan ibaret. Suriye halkının ne çektiği, nasıl katledildiği onlar için önemli değil." şeklinde konuştu.

    Selim İdris, ayrıca Esed yönetiminin elindeki kimyasal silahları Lübnan ve Irak'a gönderdiğini söyledi. İdris, "Esed yönetiminin bu silahları halka ve savaşçılara karşı kullanmasından endişe ediyoruz. Bu durumu göz önüne almamız gerekir. Müfettişlerin girişi uzun zaman alacak. Kimyasal silahlar Esed'in kontrolündeki bölgelerde BM müfettişlerinin işini zorlaştırmayacağız. Ancak, yönetimle hiç bir şekilde ateşkes olmayacak."dedi.

    Muhalif komutan İdris, "ABD ve Rusya'nın girişimi bizi hiç bir şekilde ilgilendirmiyor. Bizi bağlamıyor. Sadece kimyasal silahların imhasını ele alan bu anlaşmayı tanımıyoruz. Bu anlaşma sadece bir zaman kaybından ibarettir. " dedi.

    Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'u ağır sözlerle eleştiren İdris,"Biz Lavrov'un kölesi değiliz. Bu durum böyle devam etmesi durumunda hiç bir şeklide Cenevre toplantısına katılmayacağız." ifadelerini kullandı.

    Kaynak: CİHAN





    ÖSO'dan ABD ve Rusya'ya cevap Yorumları