Suriye Rusya'nın kimyasal teklifini kabul etti   Konuyu açan: Saatte1   Ä°lk Mesaj: 09-10-2013 (16:29)   Son Mesaj: 09-10-2013 (16:29)    Cevap: 0    Gösterim: 512  

    09-10-2013

    Suriye Rusya'nın kimyasal teklifini kabul etti

    Suriye Rusya'nın kimyasal teklifini kabul etti
    Suriye Rusya'nın kimyasal teklifini kabul etti

    Suriye Dişişleri Bakanı, Rusya'nın Kimyasal silahları teslim etme teklifini kabul ettiğini açıkladı.

    Suriye Dişişleri Bakanı, Rusya'nın Kimyasal silahları teslim etme teklifini kabul ettiğini açıkladı. Rusya'nın Interfax Ajansı, Suriye Dışişleri Bakanının, Rusya'nın kimyasal silahların uluslararası denetime bırakılması teklifini kabul ettiğini duyurdu.

    RUSYA 'SİLAHLARI DENETİME' AÇ ÖNERİSİNDE BULUNMUŞTU

    Rusya, Suriye'de savaşsız bir çözüm için Esad rejiminin elindeki kimyasal silahları uluslararası denetime vermesini önermişti.

    Bu öneriye bugün Suriye'den yanıt geldi.

    Dün Rusya DışiÅŸleri Bakanı Lavrov ile görüşenÂ*Suriye DışiÅŸleri Bakanı Velid El Muallim, "Rusya'nın kimyasal silahları teslim etme teklifini kabul ettik" ifadelerini kullandı.

    TÃœRKÄ°YE'YÄ° ELEÅžTÄ°RDÄ°

    Türkiye'de teröristlerin silahlandırıldığı ve eğitildiğini iddia eden Muallim, "Bunların arasında Çeçenistan ve Kuzey Kafkasya'dan gelen teröristler var. Türkiye 83 ülkeden gelen teröristlerin eğitimine yardımcı oluyor? Türkiye ile Suriye arasındaki tarihi dostluk ilişkilerine rağmen, Türkiye karşı tarafta ve düşmanca bir tutum besliyor." eleştirisi getirdi.

    Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bugün yaptığı açıklamada Şam'la kimyasal silahların uluslararası denetim altına alınması için "etkin" ve "somut" bir plan üzerinde çalıştıklarını duyurmuştu. Diğer bir haber ise ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Harry Reid'den gelmişti. Reid, ABD Başkanı Barack Obama'ya Suriye'ye askeri operasyon düzenleme konusunda yetkilendirecek ve Çarşamba günü yapılacak oylamanın ertelendiğini açıklamıştı.

    Batı Suriye'de geri adım attı Rusya'nın Suriye'den elindeki kimyasal silahları uluslararası denetime vermesini talep etmesi gündeme bomba gibi düşerken Suriye'nin de bu teklife olumlu yanıt vermesi, herkesi "şimdi ne olacak" sorusuna kilitledi. Peki müdahale olacak mı, olmazsa da Esed gidecek mi?

    Kaynak: Haber7 - ajanslar





    Suriye Rusya'nın kimyasal teklifini kabul etti Yorumları