Almanya'da Türk karşıtı iğrenç kampanya   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 09-06-2013 (16:30)   Son Mesaj: 09-06-2013 (16:30)    Cevap: 0    Gösterim: 529  

    09-06-2013

    Almanya'da Türk karşıtı iğrenç kampanya

    Almanya'da Türk karşıtı iğrenç kampanya
    Almanya'da Türk karşıtı iğrenç kampanya

    Almanya'daki ırkçı parti NPD'den skandal kampanya Gurbetçilerimize gönderilen ve içinde prezervatif bulunan zarfın üzerine de 'Çoğalmayın' diye yazıldı...

    Almanya'daki ırkçı parti NPD'den skandal kampanya Gurbetçilerimize gönderilen ve içinde prezervatif bulunan zarfın üzerine de 'Çoğalmayın' diye yazıldı... Almanya'da bütün siyasi varlığını göçmen düşmanlığı üzerine kuran Milliyetçi Demokrasi Partisi'nin (NPD) gençlik örgütü, seçimlere iki hafta kala bir seçim skandalına imza attı.

    Başta Türkler olmak üzere ve göçmenleri destekleyen bazı Alman siyasilere prezervatif gönderen NPD, "Çoğalmayın" mesajı verdi. Posta yoluyla gönderilen prezervatif kendisine ulaşan Yeşiller Partisi'nden Volker Beck, "Irkçı ve iğrenç bir yazıyla prezervatif aldım. Hainlik zirvede" dedi.

    Prezervatifi üreten Vilatis Condoms adlı şirkete mektup yazan Beck, "Bu skandaldan sonra sizden beklentim, prezervatiflerin satışından elde ettiğiniz geliri hemen ırkçılık karşıtı kurumlara bağışlamanızdır. Kamuoyundan da hemen özür dilenmelidir" ifadelerini kullandı.

    PROTESTO EDİLDİ

    Milliyetçi Demokrasi Partisi Genel Başkanı Holger Apfel'in de bu kampanya için 1 yıldır özel çalışmalar yaptığına dikkat çekildi. Ülkede yaşayan gurbetçilerimiz ve diğer göçmenlerin sert tepki gösterdiği bu kampanya nedeniyle, Milliyetçi Demokrasi Partisi'nin binaları koruma altına alındı. Birçok kentte de protesto gösterileri düzenlendi

    IRKÇILIK ZİRVEDE

    Almanya 4. liginde grubunda lider olan Türk takımı Berliner AK'nin son lig maçında yönetici ve futbolcu yakınları ırkçı hakarete uğradı.

    Geçtiğimiz Pazar günü deplasmanda oynadığı ve kazandığı Lok Leipzig maçından sonra Berliner AK, yöneticileri, üzerlerine bira bile döküldüğünü söyledi. Maç sırasında Berliner AK yöneticileri ve futbolcu yakınlarının kendileri için ayrılan yerde ırkçı hakaretlerden dolayı oturamadıkları da belirtildi. Berliner AK durumu bölge futbol federasyonuna duyurdu. (Takvim)





    Almanya'da Türk karşıtı iğrenç kampanya Yorumları