Yüzlerce İsrail polisi Mescid-i Aksa'ya girdi   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 09-06-2013 (17:26)   Son Mesaj: 09-06-2013 (17:26)    Cevap: 0    Gösterim: 508  

    09-06-2013

    Yüzlerce İsrail polisi Mescid-i Aksa'ya girdi

    Yüzlerce İsrail polisi Mescid-i Aksa'ya girdi
    Yüzlerce İsrail polisi Mescid-i Aksa'ya girdi

    Cuma namazının ardından düzenlenen gösterilere müdahale eden İsrailli yüzlerce güvenlik görevlisi, Mescid-i Aksa avlusuna girdi

    Cuma namazının ardından düzenlenen gösterilere müdahale eden İsrailli yüzlerce güvenlik görevlisi, Mescid-i Aksa avlusuna girdi VİDEO İÇİN TIKLAYIN İsrail güvenlik güçleri, cuma namazının ardından "Silsile" ve Meğaribe" kapılarından girerek Mescid-i Aksa'daki cemaati kuşattı. Cemaatin mukavemet göstermesi üzerine olaylar çıktı.

    Mescid-i Aksa Müdürü Nacih Bekirat, İsrail güvenlik güçlerinin Filistinlileri dağıtmak için çok miktarda göz yaşartıcı gaz kullandığını ve onlarca Filistinlinin gazdan etkilendiğini belirtti. Bekirat, yaşanan gerginliğin Kudüs'ün "Eski Şehir" bölgesine kadar ulaştığını ve gözaltına alınan Filistinlilerin de bulunduğunu kaydetti.

    İsrail güvenlik güçleri, Mescid-i Aksa'da cuma namazının ardından düzenlenmesi beklenen gösterilere karşı sabah saatlerinden itibaren geniş çaplı güvenlik önlemleri almıştı.

    Geçen Çarşamba günü de yaklaşık 60 kişiden oluşan Yahudi yerleşimciler ve onları koruyan 500 İsrail askeri, Mescid-i Aksa'ya zorla girmiş, askerler, aralarında kadınların da bulunduğu göstericileri göz yaşartıcı bomba kullanarak bölgeden çıkarmaya çalışmıştı. Olayda bazı Filistinliler gazdan etkilenerek bayılmıştı.





    Yüzlerce İsrail polisi Mescid-i Aksa'ya girdi Yorumları