Hizbullah'tan Esed için onbinlerce asker takviyesi   Konuyu açan: Günceleditör   Ä°lk Mesaj: 09-05-2013 (17:26)   Son Mesaj: 09-05-2013 (17:26)    Cevap: 0    Gösterim: 533  

    09-05-2013

    Hizbullah'tan Esed için onbinlerce asker takviyesi

    Hizbullah'tan Esed için onbinlerce asker takviyesi
    Hizbullah'tan Esed için onbinlerce asker takviyesi

    Suriye'ye yönelik müdahaleye karşı Hizbullah devreye giriyor. Suudi Arabistan'da yayınlanan Al Okaz gazetesindeki Beyrut kaynaklı bir habere göre onbinlerce Hizbullah militanı Şam'ı korumak için Suriye'ye giriyor.

    Suriye'ye yönelik müdahaleye karşı Hizbullah devreye giriyor. Suudi Arabistan'da yayınlanan Al Okaz gazetesindeki Beyrut kaynaklı bir habere göre onbinlerce Hizbullah militanı Åžam'ı korumak için Suriye'ye giriyor. Â*Suriyeli muhalifler geçen hafta ÇarÅŸamba günü 1600 Hizbullah militanının Lübnan'dan Suriye'ye geçtiÄŸini ve Lazkiye'deki bir havaüssünde 600 Åžebihacıyla biraraya geldiÄŸini duyurmuÅŸtu.
    Â*
    Bu kez Beyrut kaynakları, Hizbullah'ın olası müdahale sırasında Esed'in ordusunun ağır kayba uğrama ihtimaline karşılık devreye kendi silahlı güçlerini sokmayı planladığını iddia etti.
    Â*
    Plana göre onbinlerce Hizbullah militanı Suriye'ye girmek üzere teyakkuza geçirildi. Hizbullah birlikleri, Şam'ı korumak ve Esed'in ordusunun düşmesi halinde savaşa devam etme hedefi taşıyor. Ayrıca Suriye'deki Hizbullah birliklerinin müdahale sırasında İsrail'e yönelik misillemelerde bulunacağı da gelen haberler arasında.

    Kaynak: Haber7





    Hizbullah'tan Esed için onbinlerce asker takviyesi Yorumları