McCain canlı yayında 'Allahu Ekber' sözünü savundu   Konuyu açan: Gündemci   Ä°lk Mesaj: 09-04-2013 (16:29)   Son Mesaj: 09-04-2013 (16:29)    Cevap: 0    Gösterim: 600  

    09-04-2013

    McCain canlı yayında 'Allahu Ekber' sözünü savundu

    McCain canlı yayında 'Allahu Ekber' sözünü savundu
    McCain canlı yayında 'Allahu Ekber' sözünü savundu

    Amerika'da Fox News sunucusu Brian Kilmeade Suriyeli muhaliflerin ‘Allahu Ekber' sözünden rahatsız olunca Amerika Senatörü John McCain ünlü sunucuya sert tepki gösterdi.

    Amerika'da Fox News sunucusu Brian Kilmeade Suriyeli muhaliflerin ‘Allahu Ekber' sözünden rahatsız olunca Amerika Senatörü John McCain ünlü sunucuya sert tepki gösterdi. VÄ°DEO İÇİN TIKLAYIN Abdurrahman Koç'un haberi

    Fox News canlı yayınında ünlü sunucu Brian Kilmeade Suriye konusunda deÄŸerlendirme yapması için Amerika Senatörü McCain'e baÄŸlandı. Senatöre muhaliflerin uçak düşürme görüntülerini izleten sunucu, ‘Sayın senatör, bakın Suriye'deki muhalifler uçak düşürdükten sonra hangi sözleri kullanıyor. Bu adamların böyle bir ÅŸey yaptıktan sonra bu sözü kullanmasından rahatsız oluyorum. Biz gidip bunlara mı yardım edeceÄŸi yani' diyor.

    Amerika Senatörü McCain'in verdiÄŸi cevap ise ünlü sunucuyu ÅŸoka uÄŸratıyor. Senatör, muhalifleri suçlayıcıÂ* bir tavırla kendisine sunan ünlü spikere öncelikle ‘Allahu Ekber' lafzının Ä°ngilizce'deki karşılığını açıklıyor.

    Kullanılan sözde herhangi bir problem olmadığını belirten senatör, ‘Bu Allah'a teÅŸekkür etmek için kullanılmış bir söz, bunda bir sorun yok. Sen Amerikalıların ya da Hristiyanların ‘TeÅŸekkürler Allah'ım' demesinden rahatsız oluyor musun ? Onlar Müslüman, ve onların ılımlı olduÄŸunu, aşırı olmadığını sana garanti edebilirim' sözleriyle ünlü sunucuyu ÅŸoka uÄŸratıyor.

    ‘TÃœM MÃœSLÃœMANLAR TERÖRÄ°STTÄ°R' DEMÄ°ÅžTÄ°

    Yayın sırasında muhaliflerin ‘Allahu Ekber' sözlerini eleÅŸtiren sunucu Brian Kilmeade Ä°slam'a karşı yaptığı olumsuz eleÅŸtirilerle tanınıyor. Hatta bu eleÅŸtirilerin boyutu 2010 yılının Ekim ayında söylediÄŸi ‘Tüm teröristler Müslüman deÄŸildir, ancak tüm Müslümanlar teröristtir' sözüyle had safhaya ulaÅŸmış, çoÄŸu çevreler tarafından büyük tepki toplamıştı.





    Kaynak: Haber7





    McCain canlı yayında 'Allahu Ekber' sözünü savundu Yorumları