Suriye'de vurulacak ikinci hedef 'Mahir' olacak   Konuyu açan: Sasha   Ä°lk Mesaj: 08-29-2013 (13:29)   Son Mesaj: 08-29-2013 (13:29)    Cevap: 0    Gösterim: 526  

    08-29-2013

    Suriye'de vurulacak ikinci hedef 'Mahir' olacak

    Suriye'de vurulacak ikinci hedef 'Mahir' olacak
    Suriye'de vurulacak ikinci hedef 'Mahir' olacak

    Suriye'de olası müdahalede ilk vurulacak yer kimyasal tesisler olacakken, ABD'nin ikinci hedefinde ise Beşar Esed'in kardeşi Mahir var. Bilindiği üzere Suriye'deki kimyasal saldırı emrini veren kardeş Mahir idi.

    Suriye'de olası müdahalede ilk vurulacak yer kimyasal tesisler olacakken, ABD'nin ikinci hedefinde ise BeÅŸar Esed'in kardeÅŸi Mahir var. BilindiÄŸi üzere Suriye'deki kimyasal saldırı emrini veren kardeÅŸ Mahir idi. Kimyasal saldırıyı Åžam'ın yaptığına dair elinde kanıt olduÄŸunu açıklayan ABD, istihbaratı 'telekulak'la aldı. Savunma Bakanlığı yetkilisi ile kimyasal silahlardan sorumlu komutan arasında geçen konuÅŸma kaydı askeri müdahalenin gerekçesi olacak.Â*ABD öncülüğündeki Suriye saldırısında vurulacak hedefler ise ÅŸimdiden belirlendi. Ä°lk olarak kimyasal silah tesislerle Savunma Bakanlığı ardındanÂ*vurulacak ikinci adres ise kimyasal katliamı gerçekleÅŸtiren kardeÅŸ Mahir Esed'in Dördüncü Zırhlı Tümen Karargahı olacak.

    BÄ°RÄ°NCÄ° HEDEF SAVUNMA BAKANLIÄžI, Ä°KÄ°NCÄ° HEDEF MAHÄ°R

    Rejim değişikliğinden öte Beşar Esed'i yeni bir kimyasal saldırı yapmaktan caydırmayı ve cezalandırmayı amaç edinen operasyonda öncelikle başkent Şam ile Halep ve diğer kenlerdeki kimyasal tesislerle Savunma Bakanlığı'nın koordinasyon merkezi hedef alınacak. Batı basınına göre operasyonun ikinci hedefi ise 21 Ağustos'da 1360 masum insanı katleden kimyasal saldırının arkasındaki isim olan Esed'in kardeşi Mahir'in komuta ettiği Dördüncü Zırhlı Tümeni'nin ana karargahı olacağı kaydediliyor. Mahir Esed'in komuta ettiği birlik, üç yıllık iç savaşta Banyas, Hama ve Humus'ta onlarca katliam yapan Şebbiha isimli çeteyi de barındırıyor.

    KASÄ°YUN DA MENZÄ°LDE

    Mahir'in emrindeki birliğin merkezi, kimyasal saldırının yapıldığı Şam yakınlarındaki Guta bölgesinde bulunuyor. Guta'daki saldırıyı Mahir'in komutasındaki Dördüncü Zırhlı Tümene bağlı 155.Tugayın yaptığına ilişkin ABD'nin elinde istihbarat raporları olduğu belirtiliyor. Bu birlik Şabbiha ismi verilen sivil çeteleri de barındırıyor. Olası hedefler arasında Suriye ordusunun özel birlikleri ve istihbarat merkezi de sayılıyor. Şam'ın kuzeyinde Esed'in başkanlık sarayının bulunduğu Kasiyun Dağı'nda yer alan Cumhuriyet muhafızlarının üssü de önemli hedefler arasında.





    Suriye'de vurulacak ikinci hedef 'Mahir' olacak Yorumları