Yunan halkı tarihi geçmiş gıdalara sarıldı   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 08-28-2013 (13:30)   Son Mesaj: 08-28-2013 (13:30)    Cevap: 0    Gösterim: 520  

    08-28-2013

    Yunan halkı tarihi geçmiş gıdalara sarıldı

    Yunan halkı tarihi geçmiş gıdalara sarıldı
    Yunan halkı tarihi geçmiş gıdalara sarıldı

    Ekonomik kriz nedeniyle zor durumda olan Yunanistan'da son kullanım tarihi sona eren yiyecek ve içecekler düşük fiyatlarla yeniden satışa çıkarılacak.

    Ekonomik kriz nedeniyle zor durumda olan Yunanistan'da son kullanım tarihi sona eren yiyecek ve içecekler düşük fiyatlarla yeniden satışa çıkarılacak. Atina Esnaflar Odası, Başkent Atina'nın da içerisinde bulunduğu ve ülke nüfusunun yarısına yakın bölümünün yaşadığı Attiki bölgesi için ilginç bir karar aldı.

    1 Eylül'den itibaren başlayacak uygulama kapsamında, son kullanım tarihi geçmiş ürünler, "saklanabilirliği sona ermiş mamul" etiketiyle bakkal ve marketteki raflarda yerini alacak.

    Ayrı bölümde satılacak kullanım tarihi sona ermiş yiyeceklerin sağlığa zarar vermeyecek şekilde korunma ve tüketilme sorumluluğu satıcıya ait olacak.Belirli koşullar altında tüketiciye sunulacak yiyecek ve içeceklerin üzerine yazılacak yeni kullanım tarihleri ürün özelliğine göre üç aya kadar uzatılabilecek ve restoran, yemekhane gibi geniş kitlelere hizmet veren yerlerde kullanılamayacak.

    Kanunla belirlenmiş "kolay bozulabilir" özelliği bulunan mamulleri kapsamayan uygulamada kurallara uymayan satıcılar 5 bin Euro'ya kadar varan para cezalarına çarptırılacak.

    Kaynak: AA





    Yunan halkı tarihi geçmiş gıdalara sarıldı Yorumları