Ayetullah Hamaney'den tehdit gibi açıklama   Konuyu açan: Takipci   Ä°lk Mesaj: 08-28-2013 (13:31)   Son Mesaj: 08-28-2013 (13:31)    Cevap: 0    Gösterim: 551  

    08-28-2013

    Ayetullah Hamaney'den tehdit gibi açıklama

    Ayetullah Hamaney'den tehdit gibi açıklama
    Ayetullah Hamaney'den tehdit gibi açıklama

    İran'ın dini lideri Ali Ayetullah Hamaney, Batılı ülkelerin Suriye'ye yönelik askeri operasyon düzenlemesinin faciayla sonuçlanacağı uyarısında bulundu. İran, Beşşar Esad rejimine karşı düzenlenmesi planlanan askeri operasyon hakkında Batı'yı açık bir şekilde uyardı.

    Ä°ran'ın dini lideri Ali Ayetullah Hamaney, Batılı ülkelerin Suriye'ye yönelik askeri operasyon düzenlemesinin faciayla sonuçlanacağı uyarısında bulundu. Ä°ran, BeÅŸÅŸar Esad rejimine karşı düzenlenmesi planlanan askeri operasyon hakkında Batı'yı açık bir ÅŸekilde uyardı. Suriye'nin Devlet BaÅŸkanı BeÅŸÅŸar Esed'in, ailesiyle birlikte Ä°ran'ın baÅŸkenti Tahran'a gittiÄŸi iddialarının dillendirilmesi ve hemen ardındanÂ*Ä°ran'ın dini lideri Ali Ayetullah Hamaney'in açıklama yapması şüpheleri dahada artırdı. Hamaney resmen "Bölgeye müdahale felaket olur" dedi.

    ISNA haber ajansının haberine göre, Ä°ran'ın dini lideri Ali Ayetullah Hamaney, 'ABD'nin Suriye'ye yapacağı askeri müdahalenin bölge için faciaya neden olacağı' uyarısını yaptı.Â*Hamaney, "ABD'nin müdahalesi bölge ülkeleri için facia olur. Bölge ÅŸu an barut gibi ve geleceÄŸi kimse göremiyor" dedi.

    TÃœRKÄ°YE DE UYARILDI

    İran, Suriye'ye karşı yapılacak bir harekata katılmanın sadece İsrail'in çıkarlarına yarayacağını savunarak, Türkiye ve bölge ülkelerini uyardıklarını duyurdu.

    Ä°ran DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Seyid Abbas Arakçı, "Türk dostlarımızı Suriye'ye karşı giriÅŸilecek bir saldırının Siyonist rejimin çıkarlarına hizmet edeceÄŸi konusunda dikkatli olmaya çağırıyoruz" dedi.Â*Muhtemel bir saldırının OrtadoÄŸu'yu sarsarak, bütün bölgeye yayılabileceÄŸini söyleyen Arakçı, "Bütün bölge akılcı davranmalı ve krizin hazmedilemeyecek boyutlarını ulaÅŸmasına izin vermemelidirö diye konuÅŸtu.

    BM HEYETÄ° Ä°NCELEMELERE DEVAM EDÄ°YOR

    Suriye'de iki gün önce incelemelere başlayan Kimyasal Silah Denetleme Heyeti'nin, dün verilen aranın ardından yeniden göreve başladığı belirtildi. Şam'ın eteklerinde, isyancıların kontrolünde olan bölgesinde çalışmalara başlayan heyet, kimyasal silah izlerini araştırıyor.

    Aktivist Salam Muhammed, Reuters'a Skype üzerinden verdiği bilgide, 'BM heyetinin Maleiha kasabasına geldiğini ve isyancı kuvvetlerin kontrolünde kimyasal silah saldırısı yapıldığı iddia edilen bölgede incelemelere başladığını' belirtti.

    ZAMANA Ä°HTÄ°YACIMIZ VAR

    BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, bugün yaptığı açıklamada, 'BM heyetinin iÅŸini yapmak için daha fazla zamana ihtiyacı olduÄŸunu' söyledi.Â*Ban Ki-mun, 'Suriye'deki tarafların kimyasal silah kullanıp kullanmadığını belirlemek için daha fazla zamana ihtiyaç duyduklarını' belirtirken, Suriye'de iki yılını dolduran savaÅŸtan gelen fotoÄŸrafların, '21'inci yüzyılda gördüğümüz hiçbir ÅŸeye benzemediÄŸini' ifade etti.

    BM Genel Sekreteri, 'inceleme heyetinin işini yapmaya çalıştığını ve numuneler topladığı gibi kimyasal silahlardan etkilendiği iddia edilen kişilerle görüştüğünü' söyledi.

    Şaşırtan iddia: Esed ülkeyi terketti! ABD ve müttefiklerinin askeri operasyon düzenlemeye hazırlandığı Suriye'nin Devlet Başkanı Beşşar Esed'in, ailesiyle birlikte İran'ın başkenti Tahran'a gittiği iddia edildi.

    Kaynak: Haber7





    Ayetullah Hamaney'den tehdit gibi açıklama Yorumları