Böhmer: Almanya'da doğanlara göçmen denilmemeli   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 08-26-2013 (13:30)   Son Mesaj: 08-26-2013 (13:30)    Cevap: 0    Gösterim: 509  

    08-26-2013

    Böhmer: Almanya'da doğanlara göçmen denilmemeli

    Böhmer: Almanya'da doğanlara göçmen denilmemeli
    Böhmer: Almanya'da doğanlara göçmen denilmemeli

    Almanya'nın Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer, hükümetin uyum politikasının tüm insanlara yükselmeleri için bütün imkânları sunmayı amaçladığını söyledi.

    Almanya'nın Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer, hükümetin uyum politikasının tüm insanlara yükselmeleri için bütün imkânları sunmayı amaçladığını söyledi. Böhmer, Almanya'da doğanların 'göçmen' olarak adlandırılmasının yanlış olduğuna değindi.

    Ludwigshafen'da düzenlenen programda konuşan Böhmer, iyi bir okul ve meslek eğitiminin, başarılı bir hayatın kapılarını açacağına vurgu yaptı.

    Uyum politikasında önemli bir aşamayı yabancı diplomaların tanınması ile ilgili yasanın teşkil ettiğini belirten bakan,"Bu yasa, hüsnü kabul ve takdir kültürünün, göçmenlerin eriştikleri başarılara olan saygının bir göstergesidir." dedi.

    Bunun 'biz' duygusuna katkıda bulunduğunu ve ülkede yaşayan tüm insanlar arasındaki toplumsal paylaşımı ve birlikteliği sağladığını dile getiren Böhmer, aynı programda bulunan Aşağı Saksonya Uyum Bakanı Aygül Özkan'a işaret ederek,"Sosyal yükselmenin önemli bir örneği Almanya'nın ilk Türk kökenli Bakanı Aygül Özkan'ın burada bulunmasıdır." diye konuştu.

    Uyum Bakanı Aygül Özkan da Ludwigshafen ve çevresinde göçmen olan ve olmayan işyerleri, doktorlar ve eğitim kurumlarını ziyaret ettiklerini, burada birlikte yaşamanın başarı ve zorlukları hakkında konuştuklarını dile getirdi. Özkan, "Her insanın özgeçmişinden anlıyoruz ki; birey özeldir fakat sadece birlikte olduğumuz ölçüde başarılı oluyoruz." dedi.

    Kaynak: CİHAN





    Böhmer: Almanya'da doğanlara göçmen denilmemeli Yorumları