Berlin'de binler Mısır ve Suriye için sokakta   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 08-25-2013 (13:35)   Son Mesaj: 08-25-2013 (13:35)    Cevap: 0    Gösterim: 494  

    08-25-2013

    Berlin'de binler Mısır ve Suriye için sokakta

    Berlin'de binler Mısır ve Suriye için sokakta
    Berlin'de binler Mısır ve Suriye için sokakta

    Şam'daki kimyasal silah saldırısı ve Mısır'daki darbe karşıtlarına yönelik katliam Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen yürüşle protesto edildi.

    Şam'daki kimyasal silah saldırısı ve Mısır'daki darbe karşıtlarına yönelik katliam Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen yürüşle protesto edildi. VİDEO İÇİN TIKLAYIN Sivil toplum inisiyatifi tarafından düzenlenen eylem, Hermannplatz meydanında başladı. "Barış istiyoruz", "Bebek katili Beşşar", "Çocuklar yaşamak istiyor, Esed karşı çıkıyor", "Suriye'ye özgürlük", "Halk Mursi'yi geri istiyor" şeklinde slogan atan ve üzerinde "Rabia işareti" bulunan pankartlar açan protestocular, Karl-Marx-Strasse, Sonnenalle ve Kottbusser Damm caddeleri üzerinden Kottbusser Tor meydanına kadar yürüdü.

    Burada okunan açıklamadı, Mısır'da halk iradesine karşı darbe yapan Mısır ordusunun, halka karşı çok daha şiddetli saldırılar yaptığı belirtildi.

    "Seçilmiş cumhurbaşkanını zorla alıkoyan ve kendi halkını öldürmekten çekinmeyen bu firavun zihniyetinin" esefle kınandığı belirtilen açıklamada, tüm dünyanın bu konuda duyarlı olunması istendi.

    Suriye'de iki yıl içinde yüz binden fazla insan öldüğüne dikkat çekilen açıklamada, kendi halkına katliam yapan bir diktatörün her türlü meşruiyetini kaybettiğine işaret edildi.

    Yaklaşık 6 bin kişinin katıldığı eylem Türkçe, Almanca ve Arapça dua ile son buldu.



    Kaynak: AA





    Berlin'de binler Mısır ve Suriye için sokakta Yorumları