ABD ordusu Başkan Obama'nın emrini bekliyor   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 08-25-2013 (13:33)   Son Mesaj: 08-25-2013 (13:33)    Cevap: 0    Gösterim: 470  

    08-25-2013

    ABD ordusu Başkan Obama'nın emrini bekliyor

    ABD ordusu Başkan Obama'nın emrini bekliyor
    ABD ordusu Başkan Obama'nın emrini bekliyor

    Rus resmi haber ajansı Ria Novosti, son dakika gelişmesi olarak verdiği haberde Reuters'in ABD Savunma Bakanı'nın bir açıklamasına dayandırarak Başkan Obama'nın emir vermesi halinde ABD silahlı kuvvetlerinin Suriye'deki sorunu çözmek için askeri senaryoyu hayata geçirebileceğini yazdığını duyurdu.

    Rus resmi haber ajansı Ria Novosti, son dakika gelişmesi olarak verdiği haberde Reuters'in ABD Savunma Bakanı'nın bir açıklamasına dayandırarak Başkan Obama'nın emir vermesi halinde ABD silahlı kuvvetlerinin Suriye'deki sorunu çözmek için askeri senaryoyu hayata geçirebileceğini yazdığını duyurdu. Yabancı ajansların, ABD Savunma Bakanlığı'nın Suriye'de olası bir askeri müdahale durumunda ortaya çıkabilecek faktörleri hesaplamaya devam ettiğini yazdığını da hatırlatan Ria Novosti, ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel'in Malezya ziyareti sırasında söylediği, "Başkan Obama, Savunma Bakanlığı'nın her türlü senaryo için hazırlanmasını istedi. Biz bunu yaptık ve her türlü senaryoyu hayata geçirmeye hazırız" dediğini yazdı.

    Haberde Suriye'deki durumun, Çarşamba günü medyada yer alan hükümet güçlerinin kimyasal silah kullanıldığına yönelik haberlerden sonra tırmandığı da belirtilirken, ön verilere göre 600'den fazla kişinin öldüğü ancak Suriye Muhalif Koalisyonu'nun bu rakamın bin 300 civarında olduğunu iddia ettiğini ve tarafların olaydan sonra defalarca karşı tarafı suçlayarak suçsuzluklarını kanıtlamaya çalıştıkları belirtildi.

    OBAMA'NIN KIRMIZI ÇİZGİSİ

    Haber ajansı daha önceki bir konuşmasında ABD Başkanı'nın kimyasal silah kullanımının Beşar Esed rejimi için bir ‘kırmızı çizgi' olacağını söylediğini de okuyucuları ile paylaştı.

    Hatırlanacağı üzere, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı Resmi Sözcüsü A.K.Lukaşeviç, Suriye makamlarınca kimyasal silahların kullanılmasına ilişkin provokatif haberlerin son günler dahil olmak üzere önceki dönemlerde de ortaya çıkmasının tesadüf gibi gözükmediğini belirtmiş, Moskova'nın olup biteninin objektif ve profesyonelce incelenmesinin önemli olduğunu düşündüğünün altını çizmişti.

    İsrail gazetesinden Suriye için müthiş iddia ABD yönetiminin, Suriye'de Esed rejimine yönelik askeri müdahalede bulunacağı öne sürüldü.

    ABD Suriye'yi füzeyle vuracak! Obama, ulusal güvenlik kabinesi toplarken ABD basınında bu iddia yer alıyor.

    Başbakan Erdoğan: Beyaz Saray'a ne oluyor? Rize'de toplu açılış törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan halka hitap etti. Erdoğan, "Ben İsrail'i eleştirdim. Beyaz Saray'a ne oluyor?" dedi.

    Kaynak: DHA





    ABD ordusu Başkan Obama'nın emrini bekliyor Yorumları