Almanya'dan Türklere çifte vatandaşlık vaadi   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 08-23-2013 (14:33)   Son Mesaj: 08-23-2013 (14:33)    Cevap: 0    Gösterim: 504  

    08-23-2013

    Almanya'dan Türklere çifte vatandaşlık vaadi

    Almanya'dan Türklere çifte vatandaşlık vaadi
    Almanya'dan Türklere çifte vatandaşlık vaadi

    Almanya'da hükümetin küçük ortağı Hür Demokrat Partili (FDP) Adalet Bakanı Sabine Leutheusser-Schnarrenberger, önümüzdeki dönemde çifte vatandaşlık için ortakları Hıristiyan Demokratları (CDU) ikna edebileceklerini söyledi.

    Almanya'da hükümetin küçük ortağı Hür Demokrat Partili (FDP) Adalet Bakanı Sabine Leutheusser-Schnarrenberger, önümüzdeki dönemde çifte vatandaşlık için ortakları Hıristiyan Demokratları (CDU) ikna edebileceklerini söyledi. Alman bakan, milletvekili Serkan Tören ile birlikte 22 Eylül tarihinde yapılacak federal seçimler vesilesiyle Hamburg ve Aşağı Saksonya eyaletlerinde gerçekleştirdiği programlar çerçevesinde Stade'deki DİTİB Mevlana Camii'ni ziyaret etti.

    Opsiyon mecburiyeti, çifte vatandaşlık, NSU davası, İslamofobi ve ayrımcılık gibi konuların ele alındığı görüşme sonrası açıklama yapan Bakan Leutheusser-Schnarrenberger, opsiyon modelinin gençleri iki vatandaşlıktan birini seçme mecburiyetinde bıraktığını söyledi.

    Bakan şöyle konuştu: ?Eğer bir genç anne-babasının geldiği ülkeyi tercih eder ve buradan göç ederse ileride yeniden Almanya'ya gelmesi mümkün değil. Çifte vatandaşlığa sahip olsalar hem bir ülke vatandaşlığı için tercih yapma mecburiyetinde kalmayacaklar hem de her zaman ihtiyacımız olan burada yetişmiş, birikimli gençler istediklerinde yeniden dönebilecek.? Bakan, çifte vatandaşlık için şu an zamanın müsait olduğunu söyledi.

    Bakan CDU'ya rağmen çifte vatandaşlığı nasıl başaracakları ile ilgili soruya şu cevap veren Leutheusser-Schnarrenberger,?Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eski Uyum Bakanı Armin Laschet gibi CDU içinde de çifte vatandaşlığa sıcak bakan politikacılar var?. dedi.

    Çifte vatandaşlık konusunda umutlu olduğuna vurgu yapan bakan, ?Yeniden iktidara gelmemiz için özellikle Türk seçmenin oylarına, desteğine ihtiyacımız var.? diyerek destek istedi.

    Eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff'un ‘İslam Almanya'ya aittir' sözünü söylemiş olmasının büyük şans olduğunu ve çok olumlu gelişmelere sebep olduğunu kaydeden Leutheusser-Schnarrenberger, her ne kadar farklı tartışmalar olsa bile geçen zaman içinde bu sözü kabul eden politikacı sayısının arttığını, pozitif olarak geliştiğini dile getirdi.

    Kaynak: CİHAN





    Almanya'dan Türklere çifte vatandaşlık vaadi Yorumları