Görgü tanığı: Hayatta kalan tek bir çocuk görmedim   Konuyu açan: Küba   Ä°lk Mesaj: 08-23-2013 (13:30)   Son Mesaj: 08-23-2013 (13:30)    Cevap: 0    Gösterim: 496  

    08-23-2013

    Görgü tanığı: Hayatta kalan tek bir çocuk görmedim

    Görgü tanığı: Hayatta kalan tek bir çocuk görmedim
    Görgü tanığı: Hayatta kalan tek bir çocuk görmedim

    Suriyeli muhaliflerin Şam rejiminin kimyasal silahlarının kurbanı olduğunu iddia ettiği sivillerin cansız bedenlerinin gösterildiği videoların sayısı 130'u aştı.

    Suriyeli muhaliflerin Åžam rejiminin kimyasal silahlarının kurbanı olduÄŸunu iddia ettiÄŸi sivillerin cansız bedenlerinin gösterildiÄŸi videoların sayısı 130'u aÅŸtı. Görgü tanıkları ise katliamı özetle şöyle anlattı:Â*

    TÄ°TRÄ°YORLARDI[/B]

    EÅŸref Hasan (18)Â*Evde muhabbet ediyor kağıt oynuyorduk. Aniden, saat 01.30 civarı, insanların bağırışlarını yardım haykırışlarını duymaya baÅŸladık. Bombardıman veya saldırı sesi duymamıştık. Dışarı çıktığımızda mahalleye kaos ve panik hakimdi. 02.00'de havantopu düşmeye baÅŸladı. Evlere kaçtık. Herkes temiz hava alabilmek için üst katlara çıkmaya çalışıyordu. Bir dairede bütün ailenin cesetlerini gördüm. BoÄŸulmuÅŸlardı. Ağızlarının kenarında köpük vardı. Ä°nsanları tahliye etmeye baÅŸladık. O sıra gazın kokusunu duydum. Mutfak gazı gibi kokuyordu. Canlı kalanları sahra hastanelerine götürdük. Bazı cesetler masmavi bazıları ise sapsarı olmuÅŸtu. Benim de başım dönmeye baÅŸladı. Gözlerim kızardı, kaşındım. Bayılmak üzereydim. Hastaneye gittim.

    Sema MesudÂ*Bombardıman baÅŸlayınca nereye kaçacağımızı ÅŸaşırdık. Panikte evde mi kalmalıyız dışarıya mı çıkmalıyız bilemedik. Kız kardeÅŸimin niÅŸanlısı öldü. Arkadaşım, onun kocası, amcası hepsi öldü.

    Cobarlı bir aktivistÂ*Kurban sayısı yüksek çünkü insanlar bodruma kaçtı. Gaz ağırdı ve aÅŸağıya çöktü. Ölenler arasında çocukların oranı büyük. Ben 50 çocuÄŸa müdahale ettim, hepsi öldü. Sahra hastanelerinde atropin ve kortizon bittiÄŸinden, zehirlenmeye gerekli müdahale yapılamadı. Hastalara ilk müdahale yapan doktorlar da öldü.

    Adını vermeyen görgü tanığıÂ*Ä°nsanlar uykularında yakalandı. Evden eve koÅŸtum. Ölülerin çoÄŸu alt katlardaydı. Ãœst katlara çok fazla gaz nüfuz etmemiÅŸti. Kadınlar, erkekler, yerlerde yatıyor, titriyor, saldırıyordu.

    Bir doktorÂ*Yaralı olup da hayatta kalan tek bir çocuk görmedim.

    Bir baÅŸka doktorÂ*Ä°nsanların bodruma inmesi yaralı ve ÅŸehit sayısını arttırdı.

    Ebu Yasin adlı aktivist Birçok çocuk gördüm, yataklarında uyuyor gibiydiler ama maalesef ölmüşlerdi. Denetçiler varken kimyasal silah kullanmazlar sandık.

    DİRİ DİRİ GÖMDÜLER

    Deneyimsiz sağlık ekiplerinin kimyasal silah kurbanlarını canlı canlı gömdükleri iddia edildi. Şam'da yaşayan aktivistlerden Leena el Şami'nin Guardian gazetesine aktardığına göre; "Zehirli maddeden etkilenen bazı kişiler saatlerce bilincini kaybettiği için ekipler bunları ölü zannederek gömüyor."

    El Şami, "Şimdiye kadar 5 kişinin hayata geri döndüğü haberi geldi. Ancak kaç kişinin bilincini kaybetmiş halde gömüldüğünü bilmiyoruz. Esas mesele, profesyonel sağlık görevlilerinin olmaması, sıradan insanların kurbanlara yardım etmeye çalışması" dedi. Guardian, bu iddiaların bağımsız kaynaklarca doğrulanamadığını belirtti.

    Kaynak: Hürriyet





    Görgü tanığı: Hayatta kalan tek bir çocuk görmedim Yorumları