Rusya'dan Suriye'ye kimyasal çağrı   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 08-23-2013 (13:32)   Son Mesaj: 08-23-2013 (13:32)    Cevap: 0    Gösterim: 453  

    08-23-2013

    Rusya'dan Suriye'ye kimyasal çağrı

    Rusya'dan Suriye'ye kimyasal çağrı
    Rusya'dan Suriye'ye kimyasal çağrı

    Yapılan açıklamada Suriye'ye kimyasal silah çağrısı yapıldığı bildirildi.

    Yapılan açıklamada Suriye'ye kimyasal silah çağrısı yapıldığı bildirildi. Rusya, Suriye hükümetini Birleşmiş Milletler kimyasal silah uzmanlarıyla işbirliği yapmaya ve uzmanların kimyasal saldırı düzenlendiği iddia edilen bölgeye girmesine izin vermeye çağırdı. Suriye'deki muhaliflere de seslenen Rusya, onlardan da BM uzmanlarının görevlerini yerine getirebilmeleri için güvenli girişlerinin sağlanması gerektiğini söyledi.

    Açıklama, Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan geldi. Buna göre ABD'li mevkidaşı John Kerry ile telefon görüşmesi yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'nın Suriye hükümetini BM uzmanlarıyla işbirliği yapmaya çağırdığını söyledi. Açıklamada ayrıca hem Kerry hem de Lavrov'un kimyasal saldırı iddialarının tarafsızca araştırılmasından yana olduğu kaydedildi.

    Birleşmiş Millerler de pazar gününden bu yana Suriye'de bulunan kimyasal silah uzmanlarına, söz konusu saldırının yaşandığı iddia edilen bölgeye girebilmeleri için izin verilmesini istemişti.





    Rusya'dan Suriye'ye kimyasal çağrı Yorumları