BM Genel Sekreteri Suriye ÅŸokunda!   Konuyu açan: Küba   Ä°lk Mesaj: 08-22-2013 (13:30)   Son Mesaj: 08-22-2013 (13:30)    Cevap: 0    Gösterim: 522  

    08-22-2013

    BM Genel Sekreteri Suriye ÅŸokunda!

    BM Genel Sekreteri Suriye ÅŸokunda!
    BM Genel Sekreteri Suriye ÅŸokunda!

    Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un, Şam'ın kırsalında yaşandığı belirtilen ve Esed rejimi tarafından kullanıldığı ileri sürülen kimyasal silah iddiası karşısında ''şoke olduğu'' açıklandı.

    Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un, Şam'ın kırsalında yaşandığı belirtilen ve Esed rejimi tarafından kullanıldığı ileri sürülen kimyasal silah iddiası karşısında ''şoke olduğu'' açıklandı. BM Genel Sekreteri sözcülüğünden yapılan açıklamada, kimyasal silahların kim ya da hangi gerekçe ile kullanılırsa kullanılsın bunun uluslararası insan haklarına aykırı olduğunun altı çizildi. Genel Sekreter'in üye devletler, Arap Birliği ve Avrupa Birliği'nin (AB) Suriye'de kimyasal silah kullanıldığı yönündeki ciddi endişelerinin farkında olduğu belirtildi.

    BM Genel Merkezi'ndeki günlük basın toplantısında Genel Sekreter sözcü yardımcılarından Eduardo del Buey, gazetecilerin sorularını cevapladı. Del buey, Ban'ın, kimyasal silah kullanıldığı ileri sürülen olaylarla ilgili ayrıntılı bir araştırma sağlamada kararlı olduğunu ifade etti. Eduardo, Suriye'de kimyasal silah kullanıldığı iddialarını araştırmakla görevli BM heyetinin çalışmalarını sürdürdüğü ve Şam kırsalı ile ilgili iddiaları da Suriye hükümeti ile görüştüğünü kaydetti.

    Suriye'de kimyasal silah kullanıldığı iddialarını araştırmak üzere Prof. Dr. Ake Sellström başkanlığında BM heyeti bu ülkede bulunuyor. Geçen hafta Suriye hükümeti ve muhaliflerle varılan anlaşma sonunda BM heyetinin iddiaları araştırmak üzere çalışmalarına başlamıştı. BM heyeti Şam'a üç gün önce ulaşmıştı.

    GÃœVENLÄ°K KONSEYÄ° ACÄ°L TOPLANIYOR

    Suriye'de kimyasal silah kullanıldığı iddiaları BM Güvenlik Konseyi'ni de harekete geçirdi. Konsey, Suriye'de kimyasal silah kullanıldığı yönündeki iddiaları görüşmek üzere bugün toplanacak.

    Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya hangi üye ülkelerin çağırdığı henüz açıklanmadı. Şam kırsalında kullanıldığı iddia edilen kimyasal silah olayının doğru olması durumunda bu, ülkede iki buçuk yıldır devam eden iç savaşta bir olayda yaşanılan en büyük can kaybı olacak.

    Â*

    Rusya'dan kimyasal açıklaması! Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandır Lukaşeviç, "Şam yakınlarında kimyasal silah kullanıldığı yönündeki agresif haber kampanyasının, akıllara provokasyon ve Cenevre 2 Konferansı'nı baltalama fikirlerini getirdiğini" belirtti

    BM Güvenlik Konseyi acil toplandı! Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Suriye'de kimyasal silah kullanıldığı iddiaları üzerine bugün saat 15.00'te (TSİ 22.00) acil olarak toplandı.

    BM, kimyasal silah iddialarını inceleyecek Suriye'de kimyasal silahların kullanımını inceleyen BM Uluslararası Araştırma Komisyonu Başkanı Ake Sellstrom, bu gün sabahleyin Şam'ın yakınlarında kimyasal silahların kullanıldığı iddiaları incelemek istediğini belirtti.

    Suriye'deki katliam 1982 yılını hatırlattı Aylardır ülkesinde vatandaşlarını gözünü kırmadan katleden Beşşar Esed son olarak Şam'da kimyasal silah kullanarak binlerce çocuğun ölümüne sebep oldu. Esed'in bu katliamı, babası Hafız Esed'in 1982 yılında yaptığı katliamı hatırlattı.

    Tarihe kazınan kimyasal saldırılar Suriye'nin başkenti Şam'da Esed güçlerinin kimyasal silah kullandığı iddiası, dünyanın birçok bölgesindeki kimyasal silah saldırılarını akıllara getirdi.

    İşte Esed'in vurduğu çocuğun hali Suriye'de Esed yönetiminin gerçekleştirdiği kimyasal saldırıya maruz kalan çocuğun içler acısı hali kameralara böyle yansıdı...

    Suriye'deki kimyasal saldırıda dikkat çeken detay Suriye'de Esed güçlerinin gerçekleştirdiği kimyasal saldırı, kimyasal silah kullanıldığı iddialarını araştırmakla görevli BM heyetinin Suriye'de bulunduğu sırada düzenlendi.

    Vahşet! Suriye'den çok kötü bir haber daha! Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), Beşşar Esed güçlerinin Şam'ın Doğu Guta bölgesine düzenlediği ve kimyasal silahların kullanıldığı iddia edilen saldırıda, ölü sayısını 1300 kişi olarak açıkladı.

    Kaynak: CÄ°HAN





    BM Genel Sekreteri Suriye şokunda! Yorumları