İsrailliler darbeyi İtiraf ettiler   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 08-22-2013 (13:30)   Son Mesaj: 08-22-2013 (13:30)    Cevap: 0    Gösterim: 524  

    08-22-2013

    İsrailliler darbeyi İtiraf ettiler

    İsrailliler darbeyi İtiraf ettiler
    İsrailliler darbeyi İtiraf ettiler

    Başbakan'ın ardından WSJ'ye konuşan analistler de Mısır'daki darbenin arkasında İsrail'in olduğunu işaret etti. Gazeteye göre 'İsrailli bürokrat Baskin bir konuşmasında Mısır'daki İslami hükümette artık yenilik yapılması gerektiğini söyleyerek, darbeye atıfta bulunmuştur' dedi.

    Başbakan'ın ardından WSJ'ye konuşan analistler de Mısır'daki darbenin arkasında İsrail'in olduğunu işaret etti. Gazeteye göre 'İsrailli bürokrat Baskin bir konuşmasında Mısır'daki İslami hükümette artık yenilik yapılması gerektiğini söyleyerek, darbeye atıfta bulunmuştur' dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Mısır'daki darbenin arkasında İsrail var' sözlerinin yankısı sürerken Wall Street Journal gazetesinin siyasi analistlere yaptırdığı araştırmada da olağan şüpheli olarak İsrail öne çıktı. ABD'nin ünlü gazetesi, siyasi analistlerle yaptığı araştırmasında Mısır'daki darbe ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunuldu.

    Gazetede yer alan haberde, darbenin İsrail'in kendi sınırlarını korumak, kendisine yakın bölgede İslami düşünce sisteminin yok edilmesini istemesi ve bu sebeple de Mursi yönetiminin düşürülmesini istediği yer aldı. Ayrıca sıcak bölgede, Mursi ile Gazze yönetiminin ilişkilerinden rahatsız olan İsrail'in, Mursi yönetimini kendine tehdit olarak gördüğü belirtildi.

    ANA FAKTÖR TEL AVİV

    Gazetede geçen haberde, İsrail-Filistin Merkezi Müdürü Garshon Baskin'in darbe gerçekleşmeden önce yaptığı bir konuşmasında, 'Mısır'da, İslami ağırlıklı siyasi uygulamaya başlayan ülkede artık yenilik yapılması gerektiğini söyleyerek darbeye atıfta bulunulmuştur' deniliyor.

    Baskin'in bu konuşması ise analistler tarafından İsrail'in, Mısır'ın önceki yönetiminden duyduğu rahatsızlık ve bunun değiştirilmesi için bir öneri olarak değerlendiriliyor. Diğer yandan gazetenin işaret ettiği bir nokta ise, 3 Temmuz tarihinden önce Sisi'nin Mursi'ye verdiği istifa isteği süresinin, gerçekte ABD yetkililerinin isteği olduğu Sisi'nin de bunu uyguladığı belirtiliyor.

    BATI'NIN EMİR KULLARI

    Wall Street Journal'In değindiği bir nokta ise, Suudi Arabistan ve BAE'nin darbeden sonra milyonlarca dolar hibe etmesinin, gerçekte Sisi'nin darbe ödülü olarak belirtilmiş olup, bu miktarların darbeden önce belirtilen fiyatlar şeklinde açıklanmıştır. Ayrıca gazetede, İsrail ve ABD'li yetkililerin, Suudi Arabistan ve BAE'ne, Sisi'yi ikna etmeleri için girişimde bulunduğu belirtiliyor. Analistler, ABD ve İsrail'in konuyla ilgili yüksek sesle konuşmamasının da kendilerinin bu görüşlerini desteklediğini belirtiyorlar.

    Kan donduran ifadeler

    Mısırlı bir general Le Monde'a yaptığı açıklamada 530 İhvan yöneticisinin öldürülmesi gerektiğini söyledi. Mısır'da darbeyi geçekleştiren Genelkurmay Başkanı Abdulfettah El Sisi'nin generallerinden Amr, 530 üst düzey Müslüman Kardeşler liderinin öldürülmesi, 3 milyon İhvan üyesininin de tutuklanması gerektiğini söyledi. Mısırlı General Amr, Kahire'nin batısındaki Nasr City'de Fransız Le Monde gazetesine verdiği röportajda yeni katliamların yapılabileceğini ima etti. Serge Michel imzalı haberde Mısırlı General Amr, 'Hepsini tasfiye etmek altı ayımızı alır. Bu sorun değil, 1990'lı yıllarda yapmıştık bunu. Ben yöneticilerini öldürmek gerektiğini söylüyorum, yani 30 üst düzey sorumlu ve 500 alt yönetici. O zaman diğerleri evlerine dönecek. Her halükarda, bugün para aldıkları için eylem yapıyorlar' diye konuştu.

    Kaynak: Yenişafak





    İsrailliler darbeyi İtiraf ettiler Yorumları