İsrail tünelleri Mescid-i Aksa'yı tehdit ediyor   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 08-21-2013 (14:40)   Son Mesaj: 08-21-2013 (14:40)    Cevap: 0    Gösterim: 473  

    08-21-2013

    İsrail tünelleri Mescid-i Aksa'yı tehdit ediyor

    İsrail tünelleri Mescid-i Aksa'yı tehdit ediyor
    İsrail tünelleri Mescid-i Aksa'yı tehdit ediyor

    Kudüs'te Mescid-i Aksa'nın batı duvarının yakınında meydana gelen çöküntü üzerine açıklama yapan El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Kurumu olaya İsrail'in tünellerinin yol açtığını iddia etti.

    Kudüs'te Mescid-i Aksa'nın batı duvarının yakınında meydana gelen çöküntü üzerine açıklama yapan El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Kurumu olaya İsrail'in tünellerinin yol açtığını iddia etti. Kurum tarafından yapılan yazılı açıklamada, önceki gece Mescid-i Aksa'nın batı duvarının yakınındaki bir evin hemen önünde, Babu's-Silsile adı verilen kapının 20 metre yakınında meydana gelen çöküntünün 6 metre derinliğinde ve 20 metre çapında olduğu bildirildi.

    İsrail'in Mescid-i Aksa'nın altında kazdığı tünellerin bu çöküntüye neden olduğunu ileri süren kurum, çöküntünün meydana getirdiği çukurun İsrail ordusu tarafından 2 saat içinde kapatıldığını belirtti.

    Çöküntünün meydana geldiği Usayli Mahallesi sakinleri, "Gece ve gündüz evlerimizin altından garip sesler ve konuşmalar duyuyoruz" sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

    Öte yandan El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Kurumu sözcüsü Mahmud Ebu Atıyye AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Eski şehirde ve Mescid-i Aksa'nın içinde İsrail yetkililerinin mescidin altında kazdıkları tüneller sebebiyle oluşan bariz çatlaklar bulunuyor" diye konuştu.

    Aynı bölgede 2008 yılında da bir çöküntü meydana geldiği, olayı yetkili makamlara bildiren Cum'a Usayle'nin çukuru kendi imkanlarıyla kapatmakla cezalandırıldığı iddia edilmişti.

    Hadisenin Mescid-i Aksa yangınının 44'üncü yıldönümüne denk düşmesi dikkati çekti.

    Mescid-i Aksa'ya 21 Ağustos 1969'da giren Avustralyalı Yahudi Dennis Michael Rohan, Kıble Camisi'nin mihrabını ve bin yıllık minberini yakmıştı. Filistinliler bu olayı kınamak amacıyla her yıl Ağustos ayının son haftasında etkinlikler düzenliyor

    Kaynak: AA





    İsrail tünelleri Mescid-i Aksa'yı tehdit ediyor Yorumları