Mursi'ye destek kampanyasına büyük ilgi   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 08-21-2013 (13:42)   Son Mesaj: 08-21-2013 (13:42)    Cevap: 0    Gösterim: 478  

    08-21-2013

    Mursi'ye destek kampanyasına büyük ilgi

    Mursi'ye destek kampanyasına büyük ilgi
    Mursi'ye destek kampanyasına büyük ilgi

    Mısır halkına ve ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek için düzenlenen imza kampanyasına Türkiye, Irak, Almanya ve Mısır'dan büyük ilgi gösteriliyor.

    Mısır halkına ve ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek için düzenlenen imza kampanyasına Türkiye, Irak, Almanya ve Mısır'dan büyük ilgi gösteriliyor. Mısır'da gerçekleşen askeri darbeye tepki vermek amacıyla başlatılan ve binlerce kişinin katıldığı kampanyada, tüm dünyadan Mursi'yi destekleyen Müslümanların elektronik imza atması talep ediliyor.

    Kampanya kapsamında Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak hazırlanan ve dünyanın 117 farklı ülkesinden giriş yapılan muslimsformorsi.com internet sayfası, Türkiye'den sonra en çok Irak, Almanya ve Mısır'dan ilgi görüyor. Bangladeş, ABD, İngiltere ve Suudi Arabistan'dan da geniş katılım sağlanan kampanyaya bugüne kadar 30 bin kişi imza attı.

    Öncelikli amacın Mısır'daki müslümanların desteklenmesi için kamuoyu oluşturulmasını sağlamak olduğunu belirten kampanya yetkilisi Mustafa Çınar, aldıkları "Bu imzalar ne olacak, katliamı durduracak mı " benzeri çok sayıda mesaja rağmen, bu uğurda çaba harcamaya ve ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

    İmza kampanyasının sosyal medya sorumlusu Nuh Recep Gür ise Mısır'da ve tüm dünyada darbe karşıtı gösterilerin sembolü haline gelen "Rabia işareti"nin 100 milyonun üzerinde sosyal medya profilinde yer almasının, hem Mısır halkının ne kadar fazla destekçisi olduğunu hem de "Rabia işareti"nin nasıl benimsendiğini gösterdiğini kaydetti.

    Kaynak: AA





    Mursi'ye destek kampanyasına büyük ilgi Yorumları