Kürtlere sahip çıkan Barzani'den Esed'e gözdağı   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 08-21-2013 (14:40)   Son Mesaj: 08-21-2013 (14:40)    Cevap: 0    Gösterim: 479  

    08-21-2013

    Kürtlere sahip çıkan Barzani'den Esed'e gözdağı

    Kürtlere sahip çıkan Barzani'den Esed'e gözdağı
    Kürtlere sahip çıkan Barzani'den Esed'e gözdağı

    Kuzey Irak'taki mülteci kamplarını ziyaret eden Irak Kürdistan Demokrat Partisi lideri ve Bölgesel Kürt yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Suriye'den göç eden Kürtlere "Burası sizin eviniz. Dönene kadar hizmetinizdeyiz. Asla katliama izin vermem" dedi.

    Kuzey Irak'taki mülteci kamplarını ziyaret eden Irak Kürdistan Demokrat Partisi lideri ve Bölgesel Kürt yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Suriye'den göç eden Kürtlere "Burası sizin eviniz. Dönene kadar hizmetinizdeyiz. Asla katliama izin vermem" dedi. VİDEO İÇİN TIKLAYIN GALERİ İÇİN TIKLAYIN El Kaide'nin Suriye'de Devlet Başkanı Beşar Esed'e karşı savaşan kolu El Nusra'nın saldırılarından kaçarak, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'ne sığınan 30 binden fazla Kürt mültecinin durumu, Irak bölgesel yönetimini harekete geçirdi.

    Önceki gün, 'El Nusra Kürtleri öldürüyor, katlediyor. Kuzey Irak yönetimi, masum sivilleri, kadın ve çocukları korumak için sahip olduğu tüm imkanları kullanacaktır' diyerek muhtemel bir askeri müdahalenin sinyalini verdiği düşünülen Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, dün de Kuzey Irak'taki mülteci kampını ziyaret ederek "Burası sizin eviniz. Dönene kadar hizmetinizdeyiz" mesajı verdi.

    'KÜRDİSTAN'IN BAŞKANI'

    Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre bugüne kadar yaklaşık 2 milyon Suriyeli mültecinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı savaşta, El Nusra cephesi ve PYD'nin silahlı güçleri arasında çatışmalar devam ediyor. Bu çatışmadan kaçarak, Mayıs ayından sonra ilk kez açılan Pişhabur Kapısı üzerinden Kuzey Irak'a giriş yapan Suriyeli Kürtleri ziyaret eden Barzani, 'Kürdistan'ın başkanı', 'Kürtlerin yüz akı' sloganlarıyla karşılandı. Beklenmedik büyüklükte yaşanan mülteci akını Birleşmiş Milletler ve sağlık görevlileriyle birlikte çadır ve sağlık hizmeti yetiştirmek için çalıştıklarını anlatan Barzani, bölgedeki halka 'Başınız dik olsun. Suriye'ye dönene kadar sizin hizmetinizde olacağız' dedi.

    SURİYE'DE SOYKIRIM SUÇLAMASI

    Barzani'nin bu sözleri nedeniyle Suriye'ye askeri müdahale ihtimalinin güçlendiği düşünülürken, Barzani'nin danışmanı böyle bir ihtimalin bulunmadığını belirtti.

    'Kürt bölgesi, sınırın karşısındaki soy kardeşlerimizi korumak için gerekli adımları atacaktır' diyen danışman, Kürtler'in Suriye'de 'yarı-soykırıma' uğradığını ifade ederek, 'Barzani bu durumdan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Kürtlerin Suriye'ye söz konusu müdahalede bulunması durumunda, peşmergelerin sayısı itibariyle bu müdahale komşu ülkelerden Suriye'ye yapılan en büyük silahlı müdahale olur.





    Kürtlere sahip çıkan Barzani'den Esed'e gözdağı Yorumları