Norveç'te aşırı sağcılar lider bulamıyor   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 08-20-2013 (13:30)   Son Mesaj: 08-20-2013 (13:30)    Cevap: 0    Gösterim: 484  

    08-20-2013

    Norveç'te aşırı sağcılar lider bulamıyor

    Norveç'te aşırı sağcılar lider bulamıyor
    Norveç'te aşırı sağcılar lider bulamıyor

    İslam karşıtı olarak bilinen Norveç Savunma Birliği (NDL) lider bulamıyor. Aşırı sağcı derneğe başkan seçilenlerin çoğu kısa zaman sonra istifa ediyor. Son olarak Dernek Başkanı Rune Hauge görevinden istifa etti.

    İslam karşıtı olarak bilinen Norveç Savunma Birliği (NDL) lider bulamıyor. Aşırı sağcı derneğe başkan seçilenlerin çoğu kısa zaman sonra istifa ediyor. Son olarak Dernek Başkanı Rune Hauge görevinden istifa etti. Başkanlık görevini daha fazla taşıyamayacağını aktaran Hauge, sosyal medya aracılığı ile, "Yerime geçecek yeni bir başkan bulunduğunda ayrılacağım. İstifa etmemin sebebi ise bu çevrede bulunan sayısız tartışmalar ve atışmalar." açıklamasını yaptı.

    Gazeteci-yazar Tor Erlend Bach, "Norveç Savunma Birliği kağıt üzerinde var olan ama gerçekte çok az faaliyet yapan bir dernek. Yıllardır uğraşmalarına rağmen 40 kişiyi bile toplayamadılar." ifadelerini kullandı.

    Konuyla ilgili bir açıklamada Norveç Irkçılıkla Mücadele Merkezi Danışmanı Şuayb Sultan'dan geldi. İslam karşıtlarının organize olamamasını doğal karşılayan Sultan, "Norveç'te aşırılık yanlısı olmak zor. Çünkü bu ülkede çok rahatız. Aşırılık yanlısı olmak için fazla rahatız." dedi.

    İngiltere'de bulnan İngiliz Savunma Birliği'ni (English Defence League) örnek alarak 2009 yılında kurulan Norveç Savunma Birliği organize olamıyor. İngiltere'de binlerce İslam karşıtı sokak protestolarında buluşuyor. Fakat Norveç'te bulunan aşırı-sağcı İslam karşıtlar aynı şekilde örgütlenemiyor.

    Derneğin önceki başkanları da aynı şekilde istifa etmişti. 2012 yılından başkanlık görevini üstlenen Ronny Atle, başkanlık koltuğunda bir yıl oturduktan sonra görevinden ayrıldı. 2011 yılında başkan seçilen Lena Andreassen ise yalnızca birkaç hafta sonra istifa etti. İstifa eden başkanların gerekçesi ise hep aynı. Sosyal medya üzerinde gerçekleşen tartışmalardan şikayetci olan başkanlar, bu stresli ortama dayanamadıklarını açıkladı.

    Kaynak: CİHAN





    Norveç'te aşırı sağcılar lider bulamıyor Yorumları