'Mısır'da bütün ipler o ülkenin elinde'   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 08-19-2013 (13:33)   Son Mesaj: 08-19-2013 (13:33)    Cevap: 0    Gösterim: 500  

    08-19-2013

    'Mısır'da bütün ipler o ülkenin elinde'

    'Mısır'da bütün ipler o ülkenin elinde'
    'Mısır'da bütün ipler o ülkenin elinde'

    ABD Başkanı Barack Obama'ya yakınlığı ile bilinen New York Times gazetesi, İsrail 'in darbeden sonra ABD yardımlarının kesilmeyeceği konusunda Sisi 'ye güvence verdiğini ve 'Washington'un yardımları kesme tehdidi için kaygılanma. Biz o konuyu hallederiz' dediğini aktardı.

    ABD Başkanı Barack Obama'ya yakınlığı ile bilinen New York Times gazetesi, İsrail 'in darbeden sonra ABD yardımlarının kesilmeyeceği konusunda Sisi 'ye güvence verdiğini ve 'Washington'un yardımları kesme tehdidi için kaygılanma. Biz o konuyu hallederiz' dediğini aktardı. Batılı bazı yorumcular, Benyamin Netanyahu hükümetinin Sisi'ye verdiği bu desteğin 'Mısır halkına karşı katliamlara devam et çağrısı anlamına geldiğini' söyledi.

    Yenişafak'ta yer alan habere göre; Batılı diplomatların aktardığı bilgiye göre Mısır sokaklarında katliamlar yapılırken bile İsrail, cunta lideri Sisi'yle yakın irtibat içindeydi. Yine diplomatlara göre, son katliamlardan sonra ABD'nin Mısır'a yaptığı 1.3 milyar dolarlık askeri ve 250 milyon dolarlık ekonomik yardımın kesilme tehlikesini de yine İsrail devre dışı bıraktı.

    OBAMA HAZIRLIKSIZ YAKALANDI

    Haberinde 'Amerika Mısır'da olanlara hazırlıksız yakalandı' ifadesini kullanan New York Times, Mısır'da şu an bütün iplerin Tel Aviv'in elinde olduğuna dikkat çekti.

    ABD'nin, Afganistan ve Gazze Şeridi gibi bölgelerde 'terörle mücadele' kapsamında Mısır hava sahası ve Süveyş Kanalı'nın üzerinden hiç uyarı almadan direkt uçuşlarda bulunabildiğini aktaran gazete, 'Son olarak 2010'da yapılan Amerika-Mısır ortak manevralarının son katliamlar nedeniyle iptali, iki ülke arasındaki ilişkilere zarar vermeyecek ' diye yazdı.

    İLİŞKİLER BOZULABİLİR

    Mısır'a 4 tane F-16 jetinin transferini durduran ABD'nin, yapacağı yardımı kesmesinin anlamsız ve riskli olacağını vurgulayan gazete, 'Körfez ülkeleri Mısır'a 15 milyar dolarlık yardım yaparken ABD'nin 1.5 milyar doları kesmesi hem etkisiz hem hatalı olur. Ayrıca, cunta ile ilişkilerin bozulması Mısır hava sahası ve Süveyş'i kullanan ABD'nin bölgedeki terörle savaşı ile 1979 tarihli İsrail-Mısır anlaşmasına da zarar verir' uyarısında bulundu.





    'Mısır'da bütün ipler o ülkenin elinde' Yorumları