Suud baÅŸmüftüsünden skandal çaÄŸrı   Konuyu açan: Takipci   Ä°lk Mesaj: 08-18-2013 (14:33)   Son Mesaj: 08-18-2013 (14:33)    Cevap: 0    Gösterim: 494  

    08-18-2013

    Suud başmüftüsünden skandal çağrı

    Suud başmüftüsünden skandal çağrı
    Suud başmüftüsünden skandal çağrı

    Suudi Arabistan baş müftüsü imamlara hutbelerde 'siyasetten' uzak durmalarını istedi.

    Suudi Arabistan baÅŸ müftüsü imamlara hutbelerde 'siyasetten' uzak durmalarını istedi. Riyad- Suudi Arabistan baÅŸmüftüsü Åžeyh Abdulaziz Al Åžeyh,Â* cami imam ve hatiplerine yaptığı çaÄŸrıda cami cemaatini "siyasi konularla" meÅŸgul etmemelerini istedi.

    Yerel bir gazeteye konuÅŸan Suud baÅŸmüftüsü,Â* "cami imam ve hatipleri hutbelerinde siyasi konulardan uzak dursun, cemaatin anlamadığı konulara girmekten kaçınsın" dedi.

    "Mısır'daki fitne ile ilgili konuşmayın"

    Başmüftü geçen hafta Mısır'daki darbe süreciyle ilgili verdiği bir demecinde ise şunları söylemişti: " Fitne ateşini söndürün, aklı galip getirin, uzlaşı ve anlayış dilini geliştirin"

    Suudi Arabistan Alimler Heyeti üyesi Şeyh Salah Fewzan ise Mısır'da cereyan eden olayların bir "fitne" olduğunu belirtip "tüm müslümanları burada gerçekleşen olaylarla ilgili "sessiz" kalmaya ve bu konularda "konuşmamaya" davet etmişti.

    Cihada teşvik etti, görevden alındı

    Riyad'da bulunan Şeyh Muhammed bin Abdulvehhab Camii imamı verdiği bayram hutbesinde alimleri ve müslüman kadınları gençleri zulüm ve haksızlıkların olduğu islam ülkelerine gidip cihat etmeleri yönünde teşvik etmelerini istemesi üzerine Suud İslam İşleri Bakanlığı tarafından görevden alınmıştı.

    Turkarabnews.com





    Suud başmüftüsünden skandal çağrı Yorumları