Mısır Kıptilerinden darbecilere tam destek   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 08-17-2013 (14:33)   Son Mesaj: 08-17-2013 (14:33)    Cevap: 0    Gösterim: 439  

    08-17-2013

    Mısır Kıptilerinden darbecilere tam destek

    Mısır Kıptilerinden darbecilere tam destek
    Mısır Kıptilerinden darbecilere tam destek

    Mısır Kıpti Kilisesi, güvenlik güçlerine ülke içinde ve dışında yürüttüğü operasyonlar için tam destek verdiğini duyurdu.

    Mısır Kıpti Kilisesi, güvenlik güçlerine ülke içinde ve dışında yürüttüğü operasyonlar için tam destek verdiğini duyurdu. Kıpti Kilisesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Teröristlere karşı mücadelede ordunun yanındayız" ifadesi kullanıldı.

    Suudi Arabistan'ın darbe karşıtı göstericilere yönelik katliam karşısında Mısır ordusuna verdiği desteğin hatırlatıldığı açıklamada "Ülkedeki durumu anlayışla karşılayan kardeş devletin sergilediği tutumu takdir ediyoruz. Buna karşılık Batı ülkelerinde yayınlanan yalan haberleri şiddetle kınıyor, kendilerini gerçeği objektif olarak görmeye, aziz ülkemizi yıkmaya çalışan terörist grupların yaptıklarını siyasi veya uluslararası bahanelerle örtmemeye çağırıyoruz" denildi.

    Terörist olarak nitelendirdiği grubun devletin varlığına ve kiliselere saldırı düzenlediği iddia edilen açıklamada, dini, ahlaki ve insani değerlere aykırı olan söz konusu saldırının Müslüman ve Kıpti vatandaşlar arasında korkuya neden olduğu belirtildi.

    Kilise, olaylar sırasında hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara ise acil şifa dileğini iletti.

    Kıpti Kilisesi, ülkenin ulusal bütünlüğünün yanında yer aldığını vurgulayarak, vatanı fitne ve kargaşanın içine sürüklemek isteyen her türlü girişimi reddettiğini, Mısır'ın içişlerine dışarıdan yapılan müdahalenin kabul edilemez olduğunu kaydetti.

    Kilise yaptığı yazılı açıklamaya ek olarak "Minye kentindeki kilise ve Kıptilere ait bazı dükkanların maruz kaldığı şiddet olaylarına ilişkin bazı fotoğraf ve videolar" ile dokümanlar da yayınladı.

    Emniyet kaynakları ve görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, kimliği belirlenemeyen kişiler, geçen Çarşamba ve Perşembe günü çoğunluğu Mısır'ın güneyinde yer alan yaklaşık 20 kiliseye saldırı düzenlemişti.

    Kaynak: AA





    Mısır Kıptilerinden darbecilere tam destek Yorumları