Camiye sığınan göstericilere gazlı müdahale   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 08-17-2013 (13:34)   Son Mesaj: 08-17-2013 (13:34)    Cevap: 0    Gösterim: 481  

    08-17-2013

    Camiye sığınan göstericilere gazlı müdahale

    Camiye sığınan göstericilere gazlı müdahale
    Camiye sığınan göstericilere gazlı müdahale

    Mısır'ın başkenti Kahire'nin Ramses meydanındaki Fatih camiinde endişeli bekleyiş devam ediyor. Polis, gece camiye sığınan göstericilere biber gazı ile müdahale etti.

    Mısır'ın başkenti Kahire'nin Ramses meydanındaki Fatih camiinde endişeli bekleyiş devam ediyor. Polis, gece camiye sığınan göstericilere biber gazı ile müdahale etti. VİDEO İÇİN TIKLAYIN Darbe karşıtı gösteride güvenlik güçlerinin saldırısından kaçan ve aralarında yaralıların da bulunduğu bin kadar göstericinin mahsur kaldığı Fatih Camii'nin kapısı zorla açılırken, güvenlik güçlerinin camiye girdiği bildirildi. Ancak camide direniş devam ediyor.

    Camideki göstericilerin dışarı çıkmak istediği, ancak çıkmaları durumunda başlarına ne geleceği endişesi devam ediyor. Caminin girişinde sivil kıyafetli kalabalık bir grup dikkat çekiyor. Bu grubun, darbe yönetimi yanlısı ve polislere destek veren "baltacı" olarak adlandırılan grup olduğu aktarılıyor.

    Göstericilerden ikisinin şimdiye kadar dışarı çıktığı ve tutuklandığı ifade ediliyor.

    Polislerin caminin içerisinde gaz bombaları attığı gelen bilgiler arasında. Gaz bombası solumasından bir kadının öldüğü ifade ediliyor.

    Polis, camiye sığınan kadınları uyardı Mısır'ın başkenti Kahire'nin Ramses meydanında Fatih Camii etrafını polis sararken, güvenlik güçlerinin kadınların camiden ayrılmalarını istediği bildirildi.

    Camide mahsur kalan göstericiler 12 saattir aç Mısır'ın başkenti Kahire'deki El-Feth Camisi'nde mahsur kalan göstericilerin yiyecek sıkıntısı çektikleri bildirildi.

    Saldırıdan kaçan göstericiler camide mahsur kaldı Mısır'da darbe karşıtı gösteride güvenlik güçlerinin saldırısından kaçan, aralarında Türk gazetecinin de bulunduğu 400 kadar gösterici camide mahsur kaldı.

    İşte Mısır'da ordunun katliam bilançosu Mısır'da 30 Haziran gösterileriyle başlayan, 3 Temmuz'da ordunun yönetime el koyması ve ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevinden uzaklaştırılması ile tırmanan siyasi gerilim neticesinde yapılan katliamların bilançosunun 3 bin 533 ölü, 11 bin 520 yaralı olarak belirlendi.

    Kaynak: CİHAN





    Camiye sığınan göstericilere gazlı müdahale Yorumları