Darbe destekçisi Çin'den küstah açıklama   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 08-15-2013 (13:34)   Son Mesaj: 08-15-2013 (13:34)    Cevap: 0    Gösterim: 524  

    08-15-2013

    Darbe destekçisi Çin'den küstah açıklama

    Darbe destekçisi Çin'den küstah açıklama
    Darbe destekçisi Çin'den küstah açıklama

    Çin'de resmi basın kuruluşları Mısır'daki kanlı müdahaleyi ?temizlik operasonu? olarak duyurdu.

    Çin'de resmi basın kuruluşları Mısır'daki kanlı müdahaleyi ?temizlik operasonu? olarak duyurdu. Resmi haber ajansı Xinhua, polis güçlerinin iki ana meydandaki göstericileri dağıttığı sırada çıkan çatışmalarda en 235 kişinin öldüğünü, 2000 kişinin yaralandığını kaydetti.

    Haberde, Mısır İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim'in sarf ettiği "Protestoculara diplomatik çözüm için tüm fırsatlar verildi, ama boşuna" ifadelerine yer verilirken, ölü ve yaralı sayıları da resmi kaynaklardan aktarıldı.

    Çin'de on milyonlarca ziyaretçiye sahip Sina, Sohu ve QQ gibi internet portalları ise müdahale haberlerini son derece geniş ve çok taraflı biçimde verdi. Müslüman Kardeşler'e göre, baskında en az 2600 kişinin öldüğünü aktaran internet medyası, tüm gelişmeleri manşetlerinden duyurdu.

    "TEMİZLİK OPERASYONU"

    Çin'de 1989 yılında kanlı biçimde bastırılan Tiananmen gösterileri hafızalardaki tazeliğini korurken, resmi medya kuruluşlarının Mısır'daki müdahaleyi "temizlik operasyonu" şeklinde duyurması dikkat çekti.

    Kaynak: DHA





    Darbe destekçisi Çin'den küstah açıklama Yorumları