Hindistan'da yine toplu tecavüz olayı!   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 08-11-2013 (14:31)   Son Mesaj: 08-11-2013 (14:31)    Cevap: 0    Gösterim: 475  

    08-11-2013

    Hindistan'da yine toplu tecavüz olayı!

    Hindistan'da yine toplu tecavüz olayı!
    Hindistan'da yine toplu tecavüz olayı!

    Hindistan'da yeni cinsel saldırı vakası, halkı bir kez daha sokaklara döktü.

    Hindistan'da yeni cinsel saldırı vakası, halkı bir kez daha sokaklara döktü. Odişa eyaletinde 14 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz edilerek öldürülmesini protesto eden yüzlerce kişi, yoldan geçen araçlara saldırdı.

    Protesto için dükkanlar da kepenklerini açmadı. Olaylar, toplu tecavüze uğradıktan sonra diri diri yakılan kız çocuğunun, hastanede hayatını kaybettiğinin duyulması üzerine başladı.

    Kızın ablasıyla evlenmek isteyen, ancak ret cevabı alan bir gencin, arkadaşlarını toplayarak bu suçu ve cinayeti işlediği bildirildi.

    Ana muhalefet partisinin çağrısı üzerine, dükkanlar açılmadı, toplu ulaşım engellendi, öfkeli kalabalık yoldan geçen araçların camlarını kırdı.

    Göstericiler, yetkililerden suçluların bulunmasını ve cinsel saldırı olaylarına karşı sert tedbirler alınmasını istedi.

    İstatistiklere göre Hindistan'da her 20 dakikada 1 kadın cinsel saldırıya uğruyor. Yeni Delhi'de bu yıl başlarında bir üniversite öğrencisinin toplu tecavüze uğrayarak öldürülmesi, ülke çapında protesto gösterilerine ve çatışmalara yol açmıştı.

    Kaynak: trthaber





    Hindistan'da yine toplu tecavüz olayı! Yorumları