Mısır'da "Darbeyi Yıkma Cuması"   Konuyu açan: Gündemci   Ä°lk Mesaj: 08-10-2013 (13:44)   Son Mesaj: 08-10-2013 (13:44)    Cevap: 0    Gösterim: 530  

    08-10-2013

    Mısır'da "Darbeyi Yıkma Cuması"

    Mısır'da
    Mısır'da "Darbeyi Yıkma Cuması"

    Mısır'da darbe karşıtı yüzbinlerce kişi "Darbeyi Yıkma Cuma"sı ilan ettikleri bugün meydanlara indi.

    Mısır'da darbe karşıtı yüzbinlerce kiÅŸi "Darbeyi Yıkma Cuma"sı ilan ettikleri bugün meydanlara indi. Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardındanÂ*karşıtÂ*gösteriler hız kesmeden devam ediyor.

    Darbe süreciÂ*öncesinde Rabia El Adaviye Meydanı'nda CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi'ye destek için toplanan yüzbinlerin gösterileri 40 gündürÂ*sürüyor.

    Mısırlı darbe karşıtları bugünü "Darbeyi Yıkma Cuması" ilan ettiler ve Kahire'nin 28 ayrı camisinden cuma namazı sonrası gösteri yapılan alanlara doğru yürüyüşe geçtiler.

    Son bir ay içerisinde yapılan gösteriler ile Ramazan Bayramı kutlamaları, Mısır'ın en büyük gösterileri olarak değerlendiriliyor.

    Meydanlara inen gösterici sayısı her geçen gün artarken, Mısır hükümetinin "Gösterileri dağıtırız" tehdidi, meydanlara gösterici akışını engelleyemedi.

    Rabia El ADaviye Meydanı'nda bugün toplanan yüzbinlerce kişi Sina'dan gelen Bedevi Halk Dansları Topluluğu'nun gösterileri ile coştu.

    Kahire Üniversitesi önünde bulunan Nahda Meydanı'nda ise Giza bölgesinden gelen göstericilerin protestoları sürüyor.

    Ülkenin ikinci büyük kenti İskenderiye'de de her cuma olduğu gibi demokrasi yanlısı gösteriler El Kornej ve Kaid El İbrahim Cami önünde gerçekleşiyor.

    Askeri darbeyi kınayan ve darbe yönetimi gitmeden evlerine gitmeyeceklerini söyleyen İskenderiyelilere, Mursi fotoğrafları taşıyan balıkçı tekneleri de destek veriyor.

    Öte yandan, Feyyum kentinde darbe karşıtı gösteriler yapanlara Baltacı adı verilen suç gruplarının saldırısı sonucu 28 kişi yaralandı.

    İhvan Sözcüsü Cihad El Haddad'dan alınan bilgiye göre, göstericilere taş ve sopalar ile saldıran suç grupları zaman zaman tüfek ve tabanca da kullandı.

    Sina Yarımadası'nın en büyük kenti olan El Ariş'te gösteri yapan Bedevi kabileleri, 1000 araçlık konvoy ile Ariş ve Refah kentleri arasında gövde gösterisi yaptı.

    El Ariş halkı, Mısır'ın bayram boyunca Refah sınır kapısını kapalı tutmasını da protesto etti.

    AA Muhabirinin telefon ile görüştüğü Ebu Ömer isimli bölge sakini, "Darbe yönetimine burada büyük bir tepki var. Gazze'deki kardeşlerimizi bayram günü Gazze kentine hapsettiler. Biz onlar ile bayramlaşacaktık, Filistinliler El Ariş'e gelecek ve beraber bayram geçirecektik. Mısır yönetiminin bu yaptığı zulümdür" dedi.

    Kanal boyundaki Ä°smailiye,SüveyÅŸ ve Port SaidÂ*kentlerindeÂ*Â*binlerce kiÅŸi darbeye karşı gösterilere katıldı. Yüz binlerce kiÅŸinin alanları doldurduÄŸu diÄŸer kentler ise Asvan, Asyut, Beni Süef,Dimyat,Â*Mansura,Marsa Matruh veÂ*Â*Åžarkıye.

    Kaynak: AA





    Mısır'da "Darbeyi Yıkma Cuması" Yorumları