Gazze'de "hilafet" yürüyüşü   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 06-06-2013 (13:30)   Son Mesaj: 06-06-2013 (13:30)    Cevap: 0    Gösterim: 477  

    06-06-2013

    Gazze'de "hilafet" yürüyüşü

    Gazze'de
    Gazze'de "hilafet" yürüyüşü

    Gazze'deki Hizb ut-Tahrir partisi üyeleri, halifeliğin kaldırılışının 92. yıldönümünde "hilafet" için yürüyüş düzenledi.

    Gazze'deki Hizb ut-Tahrir partisi üyeleri, halifeliğin kaldırılışının 92. yıldönümünde "hilafet" için yürüyüş düzenledi. Siyah-beyaz renklerde flamalar sallayan yüzlerce gösterici, halifeliğin geri gelmesi için slogan atarak, Gazze şehri caddelerinde yürüdü.

    Hizb ut-Tahrir üyesi Um Mahmud Hammad, "Bugün halifeliğin ortadan kaldırılışının yıldönümünü anmak için burada toplandık. Halifeliğin yeniden tesis edilmesi için buradayız. İnşallah bunun çalışanların önde gelenlerinden oluruz, çünkü Allah'ın bize sözü var" diye konuştu.

    Hizb ut-Tahrir sözcüsü Hassan el-Medhun ise "Tek bir bayrak altında birleşme çağrısı yapıyoruz, o da Muhammed aleyhisselamın bayrağıdır. Bu bayrak inşallah çok yakında Hizb ül Tahrir Emiri Şeyh Ata İbn Halil İbn Rüşd tarafından dikilecek" ifadelerini kullandı.

    Kaynak: İHA





    Gazze'de "hilafet" yürüyüşü Yorumları