Irak'taki krizin çözümü için mekik dokuyor   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 12-24-2012 (13:26)   Son Mesaj: 12-24-2012 (13:26)    Cevap: 0    Gösterim: 336  

    12-24-2012

    Irak'taki krizin çözümü için mekik dokuyor

    Irak'taki krizin çözümü için mekik dokuyor
    Irak'taki krizin çözümü için mekik dokuyor

    Irak Meclis Başkanı Usama El Nuceyfi, Bağdat ile Erbil arasında yaşanan krizin çözümü için iki şehir arasında mekik dokuyor.

    Irak Meclis Başkanı Usama El Nuceyfi, Bağdat ile Erbil arasında yaşanan krizin çözümü için iki şehir arasında mekik dokuyor. Bölgesel Kürt Yönetimi ile Başbakan Nuri el Mali arasında yaşanan askeri krizde arabuluculuk yapan Usama El Nuceyfi, Irak güvenlik güçlerinin geçtiğimiz günlerde Maliye Bakanı Rafi El İsavi'nin evine baskın düzenlemesi üzerine Kürt bölgesinde aratan yoğun tepkiden sonra Erbil'e geldi.

    Irak Maliye Bakanı Rafi El İsavi'nin evine ve ofisine yapılan baskın sonucu 150 korumasının gözaltına alınmasından sonra, Erbil'e gelen Meclis Başkanı El Nuceyfi, Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile bir araya geldi.

    Erbil'in Selahattin kasabasında yapılan görüşme, basına kapalı yapıldı. Görüşmede Irak Maliye Bakanı Rafi El İsavi olayının ele alındığı kayd edildi. Görüşmede Barzani'nin Bağdat yönetimi tarafından son günlerde Sünnilere yönelik yapılan baskınları ülkenin artık kaldıramayacak seviyeye geldiğini dile getirdiği belirtiliyor.
    Görüşmenin içeriği ile ilgili basına yansıyan iddiaya göre, Nuceyfi, Rafi El İsavi'nin El Irakiye Partisi'ne mensup olduğunu hatırlatarak sorunun çözümü için parti bazında girişim başlatıldığını söyledi. Barzani ise, yaşanan krizin çözümü için tüm Kürt siyasi partiler ile bir araya gelerek durumu değerlendireceklerini ve alınacak karar çerçevesinde hareket edeceklerini söyledi.

    Öte yandan Sünnilerin yoğun olarak yaşadığı Enbar bölgesinde ise baskınlar ve gözaltılar protesto edildi. Bölge halkı sivil itaatsizlik eylemi başlattıklarını duyurdu.

    Irak Başbakanı Nuri Maliki ise Sünni aşiret reislerine "fitneye düşmeyin" uyarısı yaptı.
    Geçtiğimiz yıl da Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi'nin ofisine baskın yapılmış ve korumaları tutuklanmıştı. Haşimi hakkında daha sonra mahkeme, örgüt kurduğu iddiasıyla idam cezası vermişti.

    Kaynak: CİHAN





    Irak'taki krizin çözümü için mekik dokuyor Yorumları