Suriye'de bebekler aç uyuyor   Konuyu açan: Küba   Ä°lk Mesaj: 12-05-2012 (13:29)   Son Mesaj: 12-05-2012 (13:29)    Cevap: 0    Gösterim: 486  

    12-05-2012

    Suriye'de bebekler aç uyuyor

    Suriye'de bebekler aç uyuyor
    Suriye'de bebekler aç uyuyor

    Suriye'deki savaş nedeniyle büyük insanlık dramının yaşandığı Halep kentinde insanlar yiyecek ekmek dahi bulamıyor. Halep'teki gazeteci Jenan Moussa'nın tweetleri insani felaketi gözler önüne seriyor. Bu arada Rusya'nın açıklamalarının ardından Esed'in can derdine düştüğü ileri sürüldü.

    Suriye'deki savaÅŸ nedeniyle büyük insanlık dramının yaÅŸandığı Halep kentinde insanlar yiyecek ekmek dahi bulamıyor. Halep'teki gazeteci Jenan Moussa'nın tweetleri insani felaketi gözler önüne seriyor. Bu arada Rusya'nın açıklamalarının ardından Esed'in can derdine düştüğü ileri sürüldü. Halep'te bir televizyon kanalı için çalışan gazeteci Jenan Maussa'nın 'twitter'da paylaÅŸtığı izlenimler, savaşın neden olduÄŸu insanlık dramını gözler önüne serdi. En son 2 Aralık'ta kenti gezen Maussa, kendisini aÄŸlatan manzarayı şöyle paylaÅŸtı:Â*
    Ne kadar uğraşırsam uğraşayım, bu şehrin ne kadar aç olduğunu anlatamam. Bugün onlarca insan, yanıma gelip ekmek sordu. Sürekli bomba sesleri ve kan. İnsanlar aç, bebekler aç uyuyor.

    3 Ağustos'ta Kenti dolaşan Moussa, bir fırın önünde iki somun ekmek için 13 saat bekleyen annenin söylediklerini ise şöyle aktarıyor:
    "Yaşlı gözlerle bebeklerim aç uyuyor.' Halep'te insanların bir 'hayalet' gibi dolaştığını da yine Moussa'nın tweetinden öğreniyoruz, 'Yorgun, yaşlı, korkmuş' insanlardan bahsediyor ve 'Ne kadar uğraşırsam uğraşayım, bu şehrin ne kadar aç olduğunu anlatamam. Bugün onlarca insan, yanıma gelip ekmek sordu.' Moussa kente kırsal kesimlerden az miktarda da olsa gıda girdiğini ancak savaş nedeniyle fiyatların tırmandığını ve insanların da zaten paralarının olmadığını aktarıyor.

    Esed can derdine düştü!

    Suriye'de kazanamayacağını anlayan Beşşar Esed'in can derdine düştüğü ileri sürülüyor. Batılı ülkelerin diplomatik baskısı ve muhaliflerin son zamanlarda artan saldırıları karşısında Rusya ve İran'dan beklediği desteği göremeyen Esed'in tam bir psikolojik çöküntü içinde bulunduğu kaydedildi.

    Amerikan New York Times gazetesinin haberine göre Rusya yönetiminin bilgisi dahilinde Esed ile görüşmeye gönderilen isimlerden gazeteci Fyodor Lukyanov, Suriye liderinin 22'inci ayına giren iç savaştan zaferle çıkma umudunu yitirdiğini ve ne olursa olsun öldürüleceğine inandığını vurguladı. İki hafta önce bir grup yetkili ile birlikte Esed'i ziyaret eden Lukyanov, Moskova'da New York Times'a yaptığı açıklamada "Ruh halini özetlemek gerekirse çaresizdi" dedi.

    'DÜŞMESİ AN MESELESİ'

    Şam'a nazır Kasiyun Dağı'ndaki Teşrin Sarayı'na sıkışan Esed'in yaşadığı paniği gördüğünü ifade eden Rus gazeteci, izlenimlerini şöyle dile getirdi: "Eğer diplomatik güvence alıp başka bir ülkeye gitmeye kalkarsa kendi insanları ve akrabaları tarafından, kalırsa da muhalifler tarafından öldürüleceğini düşünüyor. Tam bir çıkmazdaydı. Tek endişesi fiziksel olarak hayatta kalmaktı."





    Suriye'de bebekler aç uyuyor Yorumları