Kanada'dan sahte evliliÄŸe karşı önlem   Konuyu açan: Ihtilal   Ä°lk Mesaj: 10-29-2012 (14:35)   Son Mesaj: 10-29-2012 (14:35)    Cevap: 0    Gösterim: 621  

    10-29-2012

    Kanada'dan sahte evliliğe karşı önlem

    Kanada'dan sahte evliliğe karşı önlem
    Kanada'dan sahte evliliğe karşı önlem

    Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanlığı, evlilik yoluyla vatandaşlık kazanmak isteyenler için yeni uygulama başlattı. Çiftler artık yetkilileri ikna etmek zorunda.

    Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanlığı, evlilik yoluyla vatandaşlık kazanmak isteyenler için yeni uygulama başlattı. Çiftler artık yetkilileri ikna etmek zorunda. Buna göre eşler, en az 2 yıl boyunca aynı evde ve meşru ilişki içinde yaşadıkları konusunda, bakanlık yetkililerini ikna etmek zorunda olacak.

    Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı Jason Kenney, yaptığı açıklamada, sahte evlilikler yoluyla ülkeye gelip yerleşim ve vatandaşlık alanların sayısında artış olduğunu saptadıklarını ve buna daha fazla müsaade etmeyeceklerini belirtti.

    Bazı kişilerin Kanada'ya iltica ettikten sonra para karşılığı evlilik yaptıklarını ifade eden Bakan Kenney, bazı kişilerin de geldikleri ülkelerden ''yüzünü bile görmedikleri'' kişilerle nikah kıyarak Kanada'ya getirdiklerini kaydetti.

    Özellikle ikinci kategoride evlenenlerde, evliliğin trajedi ile sonuçlandığını hatırlatan Bakan Jason Kenney, yeni uygulama ile evlilik yoluyla vatandaşlık kazanımının daha ciddi temellere oturacağını bildirdi.

    Uygulanmasına başlanan yeni kurallara göre, eşler arasında 2 yıl boyunca ihmal, istismar ya da taciz yaşanması durumunda, müracaat iptal edilecek eş de sınır dışına çıkarılacak.

    -''Bu karar istismarcılar için hediye gibi''-

    Öte yandan Kanada Mülteciler Konseyi Başkanı Loly Rico da yaptığı açıklamada, yeni kararın istismarcılar için hediye gibi olduğunu ileri sürdü. Loly Rico, ''Karar, sponsor olan eşi, aşırı şekilde güçlendiriyor. Vatandaşlık kazanımı peşinde olan kişi, 2 yıl boyunca evin içinde ne yaşarsa yaşasın, sınırdışı edilmek korkusuyla sesini çıkaramayacak'' dedi.

    Â*

    Kaynak: AA





    Kanada'dan sahte evliliğe karşı önlem Yorumları