Müslümanlardan Sarkozy´e mektup   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 04-08-2012 (15:44)   Son Mesaj: 04-08-2012 (15:44)    Cevap: 0    Gösterim: 478  

    04-08-2012

    Müslümanlardan Sarkozy´e mektup

    Müslümanlardan Sarkozy´e mektup
    Avrupa İslam Örgütleri Federasyonu'nun Nicholas Sarkozy'ye gönderdiği mektupta, Fransız yetkililerin Müslümanlara yönelik açıklamalarının endişe verici olduğu belirtildi.

    Federasyon Başkanı Şekib Bin Mahluf imzalı mektupta, ''Bu kıtadaki Müslümanlar, diğer toplum kesimleri ve kamuoyu ile Federasyonumuz, Fransa'da son haftalarda Müslümanlara ve İslami kuruluşlara yönelik bazı siyasi aktörler ve medyanın yaklaşımındaki rahatsızlık verici trendi gözlemliyor" denildi.

    Mektupta, "Fransız yetkililer ve siyasetçilerin Müslümanlar hakkında niyetlerini ortaya koyan tutum ve açıklamaları endişe verici bir tabloyu gösteriyor. Buna ilaveten bazı medya kuruluşlarının Fransız Müslümanları ve örgütleriyle imamlar hakkındaki yayınları, haksız şekilde onları şüpheli gösteriyor" ifadesi kullanıldı.

    Müslümanlara tekrarlayan kötü muamelelerin Fransa Cumhuriyeti değerleriyle bağdaşmadığı vurgulanan mektupta, Toulouse kentinde Müslümanlar dahil, farklı dinlerden Fransız vatandaşlarını hedef alan korkunç saldırının sorumluluğunu haksızca Müslümanların omuzlarına yüklenmesinin masum kurbanların kanını ucuzca sömürerek, toplumu bölme ve İslamofobiyi yaygınlaştırma çabası olduğu dile getirildi.

    Mektupta, Fransa'daki seçim yarışının, demokrasinin ruhuyla bağdaşmayacak şekilde oy umuduyla vatandaşları birbirine karşı kışkırtarak, toplumu bölerek, yalan beyanlarda ve tahriklerde bulunarak adayların ucuzca birbirini alt etme mücadelesine dönüşmesinin üzüntü verici olduğu vurgulandı.

    Avrupa İslam Örgütleri Federasyonu Başkanı Bin Mahluf, mektubunda "Özellikle seçim dönemlerindeki siyasi kampanyalarda toplumda nefret ve panik yayacak, farklı toplum kesimlerini küçük düşürecek ve toplumdaki kültürel farklılıkları yerecek eylem ve söylemlerden kaçınılması gereğine" işaret etti.

    Fransa'da aşırı sağcı Ulusal Cephe lideri Marine Le Pen'in, cuma namazlarında yer darlığından dışarıya taşan cemaati, Nazi işgaline de göndermede bulunarak "sokaklarımızı işgal ettiler" diye hedef göstermesi dava konusu olmuştu.

    Fransa İçişleri Bakanı Claude Gueant, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sosyalist aday Francois Hollande tarafından göçmenlere yerel seçimlerde oy hakkı verilmesi önerisine karşı çıkarken, "yabancı belediye meclis üyelerinin okul kantinlerinde helal gıdayı zorunlu hale getirmelerini, kız ve erkek öğrencilerin havuzlarını ayırmalarını istemiyoruz" demişti.

    Seçim kampanyasında aşırı sağ söylemlerle Sarkozy'ye destek toplamaya çalışan Gueant, öğrencilere yaptığı bir konuşmada da "Bizim için tüm medeniyetler aynı değerde değil. İnsanlığı savunan medeniyetler, savunmayanlardan çok daha ilerdedir. Medeniyetimizi korumalıyız" ifadesini kullanması tepki çekmişti.

    Gueant, geçen yıl yaptığı açıklamalarda ise Fransa'da Müslüman sayısının artmasını "sorun" olarak gördüğünü belirtmiş ve göçmenlerin Fransızlara göre suça 3 kat daha fazla meyilli olduğunu savunmuştu.

    Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Toulouse saldırılarında ölen Kuzey Afrika kökenli iki asker için "Bunlar en azından görünüşte Müslüman, çünkü birisi Katolikti" sözleri nedeniyle ırkçılıkla itham edilmişti.




    Müslümanlardan Sarkozy´e mektup Yorumları