´Esad´ı yargılamak için yeterli kanıt var´   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 03-29-2012 (13:44)   Son Mesaj: 03-29-2012 (13:44)    Cevap: 0    Gösterim: 481  

    03-29-2012

    ´Esad´ı yargılamak için yeterli kanıt var´

    ´Esad´ı yargılamak için yeterli kanıt var´
    BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Navi Pillay, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ı insan hakları ihlallerinden yargılamak için yeterli kanıt bulunduğunu söyledi.

    Pillay, BBC'ye verdiği demeçte, Esad'ın, güvenlik güçlerinin komutanı olarak hükümet güçlerinin yaptıklarından sorumlu olduğunu belirtti.

    Navi Pillay, rejim güçlerinin çocukları sistematik olarak hedef aldığına da dikkati çekerek, Suriye ordusunun yoğun yerleşimin olduğu bölgelerde ağır silahlar kullanmasının uluslararası hukuk çerçevesinde suç sayıldığını ifade etti.

    Yüzlerce çocuğun gözaltına alındığını ve işkenceye maruz kaldığını belirten Pillay, bu durumun korkunç olduğunu söyledi.

    Pillay, Esad'ın sadece bir talimatla bu saldırıları durdurabileceğini de vurguladı.

    Yüksek Temsilci, BM Güvenlik Konseyi'nin elinde Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden tutuklama kararı çıkarılmasını isteyecek, güvenilir kanıtlar bulunduğunu kaydetti.

    Pillay röportajının dün yayımlandığı, ancak demecin Şam yönetiminin BM ve Arap Birliği'nin Suriye temsilcisi Kofi Annan'ın barış planını kabul ettiğini açıklamadan önce yapıldığı bildirildi.




    ´Esad´ı yargılamak için yeterli kanıt var´ Yorumları