Arjantin, İngiltere´yi BM´ye şikayet ediyor   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 02-08-2012 (09:40)   Son Mesaj: 02-08-2012 (09:40)    Cevap: 0    Gösterim: 464  

    02-08-2012

    Arjantin, İngiltere´yi BM´ye şikayet ediyor

    Arjantin, İngiltere´yi BM´ye şikayet ediyor
    Arjantin, modern savaş gemilerinden birini tartışmalı Falkland Adaları'na gönderme kararı alan İngiltere'yi BM'ye resmen şikayet edecek.

    Arjantin Devlet Başkanı Christina Fernandez, İngiltere'nin bu kararıyla ciddi güvenlik riskine yol açtığını söyleyerek, İngiltere Başbakanı David Cameron'ı, Güney Atlantik sularını silahlandırmakla suçladı.

    Fernandez, Malvinas olarak adlandırdıkları adaları diplomatik yollar ve müzakerelerle geri almaya kararlı olduklarını ifade ederek, Cameron'a "barışa bir şans vermesi" çağrısında bulundu.

    Arjantin Devlet Başkanı, İngiltere'den, her iki tarafa da adaların egemenliği konusunun müzakerelerle çözülmesini öngören BM kararlarına uymasını istedi.

    Arjantinliler İngiltere'nin adayı kendilerinden 180 yıl önce çaldığını iddia ediyor.

    İngiltere, adaları, Arjantin'in kurulmasından önce keşfettiğini, müzakere edecek bir mesele bulunmadığını savunuyor.

    Arjantin ve İngiltere Falkland Adaları için 1982 yılında savaşmıştı. 2 Nisan 1982'de başlayan savaş kısa sürmüş, ancak savaşta 649 Arjantinli ve 257 İngiliz hayatını kaybetmişti.





    Arjantin, İngiltere´yi BM´ye şikayet ediyor Yorumları