Almanya´dan Yunanistan´a destek   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 01-13-2012 (13:45)   Son Mesaj: 01-13-2012 (13:45)    Cevap: 0    Gösterim: 869  

    01-13-2012

    Almanya´dan Yunanistan´a destek

    Almanya´dan Yunanistan´a destek
    Almanya´dan Yunanistan´a destek

    Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle'nin pazar günü Atina'ya geleceği bildirildi.

    Yunan basınında yer alan haberlere göre, Westerwelle'nin ziyareti, Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve IMF temsilcilerinden oluşan troyka heyetinin Atina'ya gelişi büyük önem taşıyor.

    Basında ''Berlin'den hükümete destek'' başlığıyla duyurulan ziyaretin Almanya'nın Yunanistan'a verdiği desteği ifade ettiği belirtildi.

    Westerwelle'nin Atina'daki temasları sırasında ekonomik gelişmelerin yanı sıra Almanya'nın Yunanistan'da yapmak istediği yatırımlar, Ortadoğu, Kuzey Afrika'daki gelişmeler, İran'a yaptırımlar ve İran'dan petrol ithalatı konularının görüşüleceği kaydedildi.

    -PSI planı için zaman azalıyor-

    Öte yandan, Yunanistan'ın özel sektöre olan 205 milyar avroluk kamu borcunun yüzde 50 azaltılmasını öngören PSI (özel sektör katılımı) planı üzerinde özel sektör tahvil sahipleri ile Yunan hükümeti arasında görüşmeler sürüyor.

    Özel sektör kreditörleri adına görüşmeleri yürüten Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) Başkanı Charles Dallara dün Atina'da Başbakan Lukas Papadimos ve Maliye Bakanı Evangelos Venizelos ile görüştü.

    Görüşme sonrası bir açıklama yapılmazken Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Venizelos iyimser olduğunu belirterek, görüşmelerin çok iyi bir noktada olduğunu ifade etti.

    Yunanistan Maliye Bakanlığı yetkilileri, gelecek hafta sonuna kadar anlaşmanın ana çerçevesinin hazır olacağını belirtirken IIF'den yapılan açıklamada, bazı ana noktaların henüz çözümlenmediği ve zamanın azaldığı kaydedildi.

    Yeni tahvillerin vadesi ve faiz oranı üzerinde görüşmeler sürerken anlaşmaya katılacak gönüllü tahvil sahiplerinin sayısı ise hala belli değil.




    Almanya´dan Yunanistan´a destek Yorumları