Fransız çift Kudüs´e yürüyerek gidiyor   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 01-13-2012 (12:53)   Son Mesaj: 01-13-2012 (12:53)    Cevap: 0    Gösterim: 1371  

    01-13-2012

    Fransız çift Kudüs´e yürüyerek gidiyor

    Fransız çift Kudüs´e yürüyerek gidiyor
    Fransız çift Kudüs´e yürüyerek gidiyor

    Fransa'dan 5 ay yaya olarak yola çıkan çift, 3 ay içinde Kudüs'e ulaşmayı hedefliyor.

    Paris'te yaşayan ve arkadaşları aracılığıyla tanışarak 6 ay önce evlenen Maria ve ve Louis Bied Charreton çifti, Kudüs'e gitmek için 1 Ağustos'ta Paris'ten yola çıktı. Fransa, İtalya, Slovenya, Hırvatistan, Bosna Hersek, Sırbistan, Bulgaristan ve Yunanistan'ı yürüyerek 5 ayda geçen Fransız çift, Sakarya'ya ulaştı.

    Maria Bied Charreton, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 ay önce evlendiklerini, evliliklerinin ardından Paris'ten Kudüs'e gitmeyi planladıklarını ve kısa süre içinde de planlarını hayata geçirdiklerini belirterek, ''1 Ağustos'ta hacı olmak için Kudüs'e doğru yola çıktık. 5 aydan beri de yoldayız, 3 ay içinde de Kudüs'e ulaşmayı planlıyoruz. Paris'ten Kudüs'e yolculuğumuz 8 ay sürecek'' dedi.

    Otellerde konaklamadıklarını ve gittikleri yerleşim birimlerinde kalacak yer için insanlardan yardım istediklerini belirten Maria Bied Charreton, kalacak yer konusunda hiçbir zaman sıkıntı yaşamadıklarını dile getirdi.

    Louis Bied Charreton ise seyahat ettikleri ülkelerdeki bütün insanların iyi olduğunu ama Türk insanının daha sıcak kanlı olduğunu belirterek, ''Geleneksel bir misafirperverlik var, bu bizim için çılgınca. Geldiğimizde bize çay ve yiyecek verdiler. Misafirperverlikleri için teşekkür ediyoruz, çok geleneksel bir misafirperverlikleri var. Fransa'da Türk komşumuz yok ama Türkiye'de çok fazla arkadaşımız oldu'' diye konuştu.

    Louis Bied Charreton, Türkiye'ye Edirne'den giriş yaptıklarını ve Tekirdağ'dan yaya olarak İstanbul'a ulaştıklarını vurgulayarak, İstanbul'un çok güzel bir şehir olduğunu ve Türk insanıyla tanışmaktan büyük mutluluk duyduklarını bildirdi.

    Fransa Hükümeti ile Türkiye arasında Ermeni meselesi konusunda yaşanan sorundan daha önce haberdar olmadıklarını, ''Yolda yürürken televizyon ve internetimiz yok. Bu nedenle haberimiz olmadı. Daha sonra haberimiz olan bu olay politik bir problem, insanlar arası bir problem değil. Fransızlar ve Türkler birbirlerini seviyorlar'' şeklinde konuştu.




    Fransız çift Kudüs´e yürüyerek gidiyor Yorumları