Haider'in gizli serveti ortaligi karistirdi...   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 08-26-2010 (00:27)   Son Mesaj: 08-26-2010 (00:27)    Cevap: 0    Gösterim: 944  

    08-26-2010

    Haider'in gizli serveti ortaligi karistirdi...

    Yaklaşık 2 yıl önce bir trafik kazasında hayata veda eden Kärnten Eyalet Başkanı Jörg Haider’in Liechtenstein’daki bankalarda hesaplara sadece Haider’in girebildiği 12 paravan şirkete ait 45 Milyon EUR ortaya çıktı.

    Hesapları ortaya çıkaran savcılar, bir süre önce yine Avusturya gündemini meşgul eden ve önceden Kärnten eyaletine ait olan Hypo Adria Grup bankasının hesaplarını incelerken farkettiler. Haider’in FPÖ liderliğini bırakmasının hemen ardından FPÖ’nün finansal sıkıntı çekmesini bu kaynakların kesilmesine bağlayan yetkililer şimdi bu kaynakların nereden geldiğini bulmaya çalışmaya başladılar. Ancak kısa süre sonra bu sorunun da cevabı bulundu.

    Libya lideri Muammer Kaddafi’nin Avusturya’da yaşayan oğlu Saif’le oldukça samimi bir arakadaşlığı olan Haider, İdam edilen devrik Irak lideri Saddam Hüseyin’le de sık sık görüşüyordu. Birkaç defa Saddam’ı ziyaret eden Haider 11 Eylül sonrası Afganistan ve Irak’a saldıran ABD ve İngiltere liderlerini savaş suçlusu olarak nitelendirmişti. Ancak bu samimiyetlerin araksından maddi çıkarlar çıktı.

    Avusturya gündeminde bu samimiyetlerin Avrupa’da Irak, Libya gibi ülkelerin çıkarlarını koruması karşılığında Haider’e hediye olarak verildiği konuşuluyor. Bu olay ise Avusturya’da partilerin gelirlerinin daha sıkı bir şekilde kontrol edilmesi tartışmalarını da beraberinde getirdi. Avusturya’da 7260 EUR’nun üzerindeki bağışlar Avusturya sayıştay kurumuna bildirilme zorunluluğu bulunuyor. Şaibeli bir şekilde hayata veda eden Haider’in ortaya çıkan bu son olayı Avusturya’da ‘Haider’in ölüsü bile siyaseti karıştırmaya yetiyor’ söylentilerine neden oldu.




    Haider'in gizli serveti ortaligi karistirdi... Yorumları