Meksika Körfezi: Yerli alternatif yakit kullanima ilgi artiyor...   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 07-03-2010 (02:41)   Son Mesaj: 07-03-2010 (02:41)    Cevap: 0    Gösterim: 1020  

    07-03-2010

    Meksika Körfezi: Yerli alternatif yakit kullanima ilgi artiyor...

    Meksika Körfezi'nde BP'nin petrol platformundaki sızıntı, yerli alternatif yakıt kullanımına olan ilgiyi de artırdı. E85 olarak bilinen etanol yakıtına olan talep her geçen gün artarken, enerji firmaları ot ve talaşı bio-yakıta dönüştürmeye başladı.

    Motorlu araçlarda tek başına bir yakıt ya da benzine karıştırılan bir katkı maddesi olarak kullanılabilen etonal, özellikle hava kirliliğini azaltmak ve petrol ürünlerinin tüketimini azaltmak için tercih ediliyor. Bitki ve ağaçlardan elde edilen Etanol, çevresel ve ekonomik yararları nedeniyle de talep görüyor. Daha çok şeker kamışı ve mısırdan elde edilen etanolün maliyeti ise fosil yakıtlara göre ise daha yüksek.

    Etanol bugün en çok İsveç, İngiltere, İrlanda ve ABD'de tercih ediliyor. Etanol yakıtına uygun motorlu araçların üretiminde ise Brezilya başı çekiyor. ABD'de ise General Motors alternatif yakıta uygun motorlu araçlar üretiyor. General Motors'un ürettiği motorlu araçlar, hem benzin hem de etanol ile çalışabiliyor.




    Meksika Körfezi: Yerli alternatif yakit kullanima ilgi artiyor... Yorumları