Viyana: Türk Günü Yürüyüsü....   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 06-10-2010 (22:59)   Son Mesaj: 06-10-2010 (22:59)    Cevap: 0    Gösterim: 1129  

    06-10-2010

    Viyana: Türk Günü Yürüyüsü....

    Avusturya,nin başkenti Viyana'da düzenlenen geleneksel "Türk Günü Yürüyüşü"ne yaklaşık 2000 kişi katıldı.

    Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen "Türk Günü Yürüyüşü"ne katılan 2000 Türk vatandaşı eşlik etti

    Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) düzenlediği Türk Günü programı, Viyana'nın 4. Schwarzenbergplatz bölgesinde toplanan derneklerin hep birlikte türkü ve şarkılarla yürüyüşe başladı.

    Cumhuriyet kuruluşunda mücadele eden şehitler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından Türk ve Avusturya milli marşları çalındı. Ardından katılımcılar, önceden belirlenen güzergahta 5 kilometre boyunca sürecek yürüyüşe geçtiler.

    AKM ve Avusturya Atatürkçü Düşünce Derneği (AADD) Başkanı Erol Güçlü, Türk Günü dolayısıyla yaptığı konuşmada, "Burada yaşayan biz Türkleri ya da Türk kökenli Avusturyalıları daha iyi tanımanız ve ne düşündüğümüzü bilmeniz, kısacası birbirimizi daha iyi tanımamız için yılın bir gününü 'Türk Günü' olarak adlandırarak kendimizi tanıtmak, önyargıları kırmak istiyoruz" dedi.

    Güçlü, Viyana'da 3 cü kez düzenledikleri Türk Günü'nü bundan sonraki yıllarda da yine haziran ayında düzenleyeceklerini söyledi.

    Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarının emperyalistlere karşı Türk'ün şanlı direnişini başlattıklarını ifade eden Güçlü, "İşte bu şanlı direnişin başlangıcı olan 19 Mayıs 1919 tüm Türkler ve Türk dostları için çok önemlidir" dedi.

    Ellerinde Türkiye, KKTC ve Azerbaycan bayrakları ile Atatürk posterlerini taşıyan, halk türküleri ve marşlar söyleyerek coşkuyla yürüyen iki bin kadar Türk, 10cu Viyana”da bulunan spor sahasinina kadar yürüdü

    Polis, Türk Günü yürüyüşü için belirlenen güzergahı araç trafiğine kapatırken, tramvay ve otobüs gibi kamu taşıtlarının kontrollü geçişine izin verdi Kortej, 10. Viyana'daki spor sahasinda folklor gösterisi ve sanatci Semra Türel konseri ile son buldu




    Viyana: Türk Günü Yürüyüsü.... Yorumları