Türk tekvandocu actigi davayi kazandi....   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 05-07-2010 (01:06)   Son Mesaj: 05-09-2010 (22:17)    Cevap: 2    Gösterim: 1008  

Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 2 gönderen yabanGülü

    05-07-2010

    Türk tekvandocu actigi davayi kazandi....

    Olimpiyat sporcusu Tuncay Çalışkan, 2006 yılında ırkçı bir saldırıdan kaçarken yardım için sığındığı polis merkezinde kendisine hakaret eden polislere karşı açtığı davayı kazandı. Olaya karışan polislerden birinin emekli edildiği kaydedilirken, diğerlerine ise para ve ihtar cezaları verildi.

    Avusturya adına iki kez olimpiyatlara katılan tekvandocu Tuncay Çalışkan, 2006 yılında sabahın erken saatlerinde kendisini takip eden ırkçı bir Avusturyalıdan kaçarak polise sığmış ancak yardım yerine ağır hakaret ve küfürlere maruz kalmıştı. Bununla da yetinmeyen polis, ırkçı Avusturyalıya dönerek "Bu pis Türkün kafasını o baseball sopasıyla neden ezmedin?" diye seslenmişti.

    Çalışkan, hakaret eden polisler aleyhine açtığı davayı polis merkezindeki memurlardan birinin şahitliği sayesinde kazandı. "Meslektaşlarımın davranışlarını artık savunmak istemiyorum." diyen polis memuru, "Meslektaşım resmi işlemi başlatmak yerine Bay Çalışkan'a küfür etmeye karar verdi." dedi.

    Avusturya Tekvando Milli Takımına girdiği 1997 yılından 2004 yılına kadar da aralıksız Avusturya şampiyonu olan ve Avusturya'ya ilk dünya derecesini ve ilk Avrupa şampiyonluğunu kazandıran Çalışkan, "Ben o adamı çok rahatlıkla dövebilirdim ama yapılması gerektiği gibi polise başvurdum. Eşimin yanında polisin bana bu şekilde hakaret etmesi kaldırılır cinsten değil." dedi. Çalışkan, mahkemenin verdiği karardan memnun olduğunu söyledi.

    mus'ab ve Reyyan Yolalan bunu beğendiler.



    Türk tekvandocu actigi davayi kazandi.... Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  05-08-2010, 11:36

    --->: Türk tekvandocu actigi davayi kazandi....


    Küfür tek millettir.
    Paylaşımiçin teşekkürler
    mus'ab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) mus'ab

      Permalink - Mesaj no 2  05-09-2010, 22:17

    --->: Türk tekvandocu actigi davayi kazandi....


    Küfrü rahatsız etmeyen iman ,iman değildir...sözü çınladı kulaklarımda sanki.Yahu bu kadar da robotlaşmak akla zarar.Haksızlığı savunmaktan bıkan polis noktayı koyuyor.Vücudun kimyasına bile ters olan bir şey ,kimilerince hayat düsturu olmuş.Rabbim en doğrusunu ,en güzelini bilen...diyebiliyorum.